Scoring i overtid sikrer Esbjerg Energy DM-guldet

20/04/2016

Esbjergs spillere, ledere og medrejsende tilskuere kunne sent tirsdag aften smide både skøjter, stave og fan-merchandise langt væk og skrige glæden ud i Herning.

Med en 3-2-sejr over Herning Blue Fox i det sjette DM-finaleopgør i ishockey sikrede Esbjerg Energy sig således det danske mesterskab i en kamp, der måtte ud i overtid.

Her afgjorde Aaron Lee forestillingen, da han efter 11 minutter scorede Esbjergs sejrsmål, hvorefter jublen sent kunne bryde ud.

Esbjerg var foran 3-2 i finaleserien inden opgøret, og dermed var der den første matchbold tirsdag i Herning, og det var nok for Esbjerg-spillerne, der samlet vandt finaleserien 4-2.

Dermed får Esbjerg igen rakt guldmedaljerne om halsen, efter at det senest skete for 12 år siden i 2004, da klubben lød navnet Esbjerg IK. Herning-spillerne må nøjes med sølvmedaljer, mens bronzemedaljerne går til Frederikshavn White Hawks.

Under navnet Esbjerg Energy har klubben igen fået placeret sig i toppen, og derfor kunne man spille mesterskabet hjem tirsdag aften.

Herning Blue Fox skulle fremover isen i Kvik Hockey Arena i Herning, mens Esbjerg Energy skulle forholde sig tålmodigt i forsøget på at udnytte matchbolden i aftenens opgør.

Det begyndte intenst og underholdende i Herning, og efter syv minutter opsnappede gæsterne pucken og på en kontra assisterede Jeppe Holmberg til Lasse Bang, der sikkert bragte Esbjerg foran 1-0 med sin anden scoring i finaleserien.

Herning forsøgte at kæmpe sig tilbage i resten af perioden, hvor Esbjerg hele tiden fokuserede på at lukke Herning ned og lure på kontrachancer. Herning blev noteret for 12 skud i første periode mod gæsternes syv i en ganske lige omgang.

Efter seks minutter af anden periode var gæsterne i powerplay, men det lykkedes ikke at udnytte overtallet i endnu en lige forestilling halvvejs inde i anden periode.

I stedet var det Herning, der kapitaliserede i en tæt anden periode. Med et par minutter igen opsnappede Jordan George pucken tæt ved mål og skabte balance i regnskabet med scoringen til 1-1.

Skudstatistikken hed 15-13 i hjemmeholdets favør efter anden periode.

I tredje periode kom der gang i sagerne. Efter lidt over to minutter kørte Esbjerg pucken flot rundt, og den endte hos Tyler Gron, der bragte Esbjerg på guldkurs med scoringen til 2-1.

Tre minutter senere svarede Herning igen, da Daniel K. Nielsen i powerplay fyrede kanonen af, og med et slagskud udlignede til 2-2. Det blev resultatet i den ordinære spilletid, og derfor skulle holdene ud i forlænget spilletid for første gang i finaleserien.

Her blev der spillet med fire mand på begge hold, indtil der blev scoret af et af holdene.

Det skete så efter 11 minutters overtid, da Aaron Lee dukkede op og sikrede Esbjerg det danske mesterskab med sin scoring.