Scoringsrekord hjælper Schmeichel og co. til tops

21/11/2015

Leicester med Kasper Schmeichel i målet er sensationelt på førstepladsen i Premier League.

Det er en kendsgerning, efter holdet med en udesejr på 3-0 over Newcastle tog den fjerde ligasejr på stribe, samtidig med at Arsenal på udebane måtte se sig slået 1-2 af West Bromwich.

Dermed har Leicester 28 point for 13 kampe, mens Manchester United har 27 point på andenpladsen. Arsenal bliver på 26 point. Lørdag aften kan Manchester City dog nappe førstepladsen. I tilfælde af sejr hjemme over Liverpool kommer City op på 29 point.

Mens Schmeichel holdt målet rent, var det igen Leicesters angriber Jamie Vardy, der stjal billedet i den anden ende. Han fortsatte sin utrolige scoringsstime, og ligaens suveræne topscorer med 13 mål kan nu også kalde sig rekordholder.

Da han scorede til 1-0 for Leicester i første halvleg, var det tiende ligakamp i træk, han kom på scoringstavlen. Dermed tangerede han hollænderen Ruud van Nistelrooys rekord fra 2003.

På kanten af offside fik Vardy bolden i venstre side, og uimodståeligt trak han ind i banen og afsluttede perfekt med et skud, der gik ind ved nærmeste stolpe.

Efter godt en times spil blev føringen udbygget. Jose Leonardo Ulloa befandt sig helt udækket ved bageste stolpe og headede indlægget fra Riyad Mahrez sikkert i nettet til 2-0.

Seks minutter før tid lukkede Shinji Okazaki kampen endeligt med målet til 3-0.

Efter slutfløjtet kunne Leicester-spillerne juble yderligere, da Arsenals nederlag på 1-2 sendte Leicester helt til tops.

Arsenal kom ellers planmæssigt foran efter 28 minutter i første halvleg. Mesut Özil serverede et frispark ind i feltet, hvor den helt umarkerede franskmand Olivier Giroud kunne heade 1-0-målet i nettet.

Føringen fik dog blot lov at stå i syv minutter. Så sendte Chris Brunt et tilsvarende frispark ind i feltet i den modsatte ende, hvor James Morrison dirigerede bolden ind i modsatte hjørne til 1-1.

Det gav hjemmeholdet mod på mere. Fem minutter inden pausen angreb holdet gennem venstre side, og ved forreste stolpe var Arsenals Mikel Arteta så uheldig at bugsere indlægget i eget mål til stillingen 2-1 til West Bromwich.

Fra starten af anden halvleg lagde Arsenal et tungt pres, der også førte til flere gode muligheder, men skarpheden manglede hos London-holdet.

Den største chance faldt seks minutter før tid på et straffespark, som Santi Cazorla misbrugte, da han skvattede i skudøjeblikket.

Dermed tabte Arsenal for tredje gang i denne ligasæson, mens sensationsholdet fra Leicester stadig kun har tabt en gang.