Scorsese til kamp for det rå New York

Han har indspillet rigtig mange af sine film i New York og nu slår Martin Scorsese et slag for sin fødeby. Den må ikke blive for pæn. Instruktøren har engageret sig i et initiativ, der forsøger at lægge en dæmper på byfornyelsen i The Bowery.

Det var engang et lurvet, men også farverigt fattigkvarter og det var her, Scorsese voksede op. Især i første halvdel af sin karriere hentede filmskaberen inspiration i området og han synes, det er synd, hvis den lille bydel på sydspidsen af Manhattan bliver alt for smart og forkromet.

I et brev til byplanudvalgets formand Amanda Burden roser Scorsese kvarterets upolerede stemming og levende atmosfære, ligesom han opfordrer udvalget til at skrue ned for ambitionsniveauet.

Den Oscar-belønnede instruktør støtter en alternativ byfornyelsesplan, der begrænser hushøjden til otte etager og indebærer fredning af en række historiske bygninger. Blandt de Scorsese-film, der trækker tråde til The Bowery, er klassikere som »Gaden uden nåde«, »Taxi Driver« og »GoodFellas«.

Dagens Gossip