Se alle vinderene af TV-Guld: Zorning-dokumentar løb med guldet

TV-prisen Billed-Bladets TV-Guld blev fredag aften uddelt, og hovedprisen på 100.000 kroner gik til dokumentaren ”Min barndom i helvede” om den tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zorning Andersen af instruktør Mette Korsgaard.

Den stærkt personlige fortælling skabte debat og chokerede hele Danmark, da den blev vist på DR1 i maj sidste år. Og for instruktør Mette Korsgaard var Lisbeth Zornig Andersens konfrontation med fortiden en historie, der var nødvendig at fortælle.

- Da jeg mødte Lisbeth første gang og hørte hendes historie, havde jeg aldrig set og hørt om noget lignende før. Lisbeths rejse var en rejse, jeg gerne ville følge og fortælle, og jeg er super stolt over, at modtage prisen foran et meget stærkt felt af nominerede kandidater. Det er en stærk film, som er båret af en meget stærk og unik hovedperson, der giver os indblik i et miljø, der er svært at forstå findes. Det vil jeg gerne takke hende for, og jeg har stor beundring for hendes mod, fortalte instruktør Mette Korsgaard.

Helt ekstraordinært var filmens hovedperson Lisbeth Zornig Andersen også til stede under uddelingen, og salen rejsete sig i respekt, da hun modtog prisen sammen med Mette Korsgaard.

- Mette har hjulpet mig til at finde ud af, hvad der egentligt er normalt – for det aner man ikke, når man kommer fra de kredse jeg kommer fra. At lave filmen har været en rejse, hvor Mette har været et fantastisk spejl, der gav mig mulighed for at reflektere over min opvækst. På grund af Mette er det faktisk muligt for mig at sove i dag – tak Mette, sagde en tydeligt bevæget Lisbeth Zornig Andersen i hendes takketale.

Fredag aften blev der også uddelt priser til årets bedste TV-værter og til det meste populære program. Det var TV2, som sad tungt på priserne.

Ved Billed-Bladets TV-Guld er det læserne, som har afgjort, hvem der løber med hæderen som folkets yndlingsværter, og TV2s Go’ Morgen Danmark-værter er tilsyneladende særdeles populære blandt seerne. Programmets værter løb med prisen som både årets kvindelige og mandlige TV-vært

- Shit hvor er det vildt. Jeg havde ærligt talt ikke forventet, at jeg havde en chance mod garvede værter som Louise Wolff og Lisbeth Østergaard, og det er det fedeste, at det er læserne og seerne, der har stemt. Jeg forsøger hele tiden at være mig selv på skærmen, og jeg er meget glad for, at det er blevet godt modtaget, fortalte en meget overrasket Go' Morgen-vært, Ibi Støving.

Mikkel Beha Erichsen, der vandt for tredje gang i træk, var også helt overrumplet og rørt.

- At vinde for tredje år i træk er næsten helt surrealistisk, og det betyder virkelig meget for mig, at Billed-Bladets læsere sætter pris på, det jeg gør. Det er et kæmpe skulderklamp for mig at vinde prisen igen, og jeg føler mig endnu bedre hjulpet og båret ind i næste sæsons Go’ Morgen Danmark, sagde Mikkel Beha Erichsen.

Thomas Skov Gaardsvig blev i 2009 kendt som praktikanten på Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen. Han har sidenhen været vært på egne DR-programmer som f.eks. Høflighed på 100 dage. Til hans store overraskelse stemte de ham ind som årets stjerneskud foran Go’ Morgen Danmark-vært Mikkel Kryger og sportsvært Nadia Filt.

Vild med dans blev sidste år overgået af DR’s dramaserie Borgen, men i år var Vild med dans tilbage på tronen som årets bedste TV-program.

Den nystiftede Ærespris gik til Lise Nørgaard og Bent Fabricius-Bjerre, som hver for sig har haft kolossal betydning for dansk TV, film, journalistik og musik.

Se billederne af vinderne herunder. 

Dagens Gossip