SE betaler stor bøde for at lade private foretage dørsalg

Den sønderjyske fibernetudbyder, Syd Energi (SE), betaler en bøde på 100.000 kroner for at have brugt private til at foretage dørsalg. Det sker efter Forbrugerombudsmanden har været inde i sagen.

SE opfordrede privatpersoner til gennem et såkaldt ildsjæleprogram at sprede budskabet om fordelene med fibernet og indhente tilladelse til, at SE måtte ringe forbrugere op. Hvis der i en ildsjæls område blev opnået en tilstrækkelig stor tilslutning til fibernet, blev der udbetalt 750 kroner per indgået aftale til et lokalt projekt.

Det var ulovligt, fordi det i et vist omfang foregik ved, at ildsjælene kontaktede deres naboer på bopælen. SE havde ikke gjort det klart for ildsjælene, at naboerne ikke måtte kontaktes på bopælen.

- De fleste erhvervsdrivende ved, at de ikke må foretage dørsalg. Men det er vigtigt endnu en gang at slå fast, at hvis en erhvervsdrivende anvender private personer til at markedsføre sine produkter, har den erhvervsdrivende ansvaret for, at forbuddet mod dørsalg og anden lovgivning overholdes, siger forbrugerombudsmand, Henrik Øe.

Forbrugerombudsmanden blev opmærksom på programmet, da et dagblad citerede ildsjæle for at sige, at de rent faktisk gik fra dør til dør og fortalte om fordelene ved fibernet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip