Se beviset: Så dårlig er Contador blevet

Fra at være i den absolutte verdenselite er Alberto Contador nu ren middelmådighed på enkeltstarten. Se hans opgør mod Chris Froome her. Han var god. Så god, at han slog selveste Fabian Cancellara på en 40,5 km lang og flad enkeltstart i Tour de France 2009. Og han fortsatte stilen året efter med fire top 3 placeringer og gennemført solid kørsel i kampen mod uret.

Men Alberto Contador er langt fra fordums styrke, når han krøller sig ned over aero-styret på sin enkeltstartscykel. Det blev understreget onsdag, da Team Saxo-Tinkoffs 30-årige spanier igen blev sat eftertrykkeligt på plads af Tour-rivalen Chris Froome fra Team Sky i det franske etapeløb Criterium Dauphiné.

Med en lussing på 2.46 i den direkte duel med Chris Froome fik Alberto Contador al mulig anledning til panderynker før årets Tour de France. Men den spanske etapeløbsspecialist brugte allergi som forklaringen på, at han ikke havde den vanlige power i pedalerne.

- Det er altid det samme i den lange enkeltstart i Dauphiné. Jeg føler mig aldrig godt tilpas, men når vi kommer til Tour de France, burde min allergi være et overstået kapitel, mener Contador, som i 2010 trods alt blev nummer seks på den lange enkeltstart i Criterium Dauphiné og dermed ikke faldt igennem som det skete Grundlovsdag.

I det indbyrdes "regnskab" er det Chris Froome, som har det fysiske og psykologiske overtag, selv om de to stjerneryttere kun har været i direkte duel på en enkeltstart tre gange.

Sidste år bød Tour de France ellers på to lange enkeltstarter, som havde været et interessant parameter for de to Tour-favoritters styrkeforhold, men Contador afsonede karantæne og var derfor ikke med i løbet.

Her er resultatet af de tre gange "sandhedens time" mellem Chris Froome og Alberto Contador.

2012. Vuelta Espana. 11. etape. 39,4 km enkeltstart. Contador slår Froome med 22 sekunder. 

2013. Tirreno-Adriatico. 1. etape. 9,2 km enkeltstart. Froome slår Contador med 15 sekunder.

2013. Criterium Dauphiné. 4. etape. 32 km enkeltstart. Froome slår Contador med 2.46

I dette års Tour de France venter der en enkeltstart på 11. etape, hvor rytterne skal tilbagelægge 33 km i ret fladt terræn. Tour de France skydes i gang 29. juni på Korsika.

Den forløbne sæson har ikke været en dans på roser fro 'El Pistolero'. Se billederne her:

Dagens Gossip