Se billede og video: Enorme skibe i Esbjerg Havn

Der er faktisk tale om fire af verdens allerstørste vindmølleinstallationsskibe, der i disse dage lægger til i Esbjerg.

Skibene er MPI Resolution, MPI Discovery, Pacific Orca og Sea Installer, og de repræsenterer hver især noget af det ypperste inden for installation af havvindmøller.

Fartøjerne er alle af jack up-typen som ved hjælp af de monterede ben løfter sig fri af vandet, når vindmøllerne skal installeres offshore.

Det er i øvrigt første gang, de fire skibe mødes. Sea Installer, der er den seneste nybygning fra A2SEA, er netop kommet til Esbjerg fra Kina for at blive gjort klar til sine første opgaver i Nordsøen. Først og fremmest skal hun laste to af Siemens nye 6 MW-testmøller og sætte dem op på den engelske havvindpark Gunfleet Sands.

Pacific Orca, der er verdens største installationsfartøj, kom til Esbjerg Havn lige før jul, hvor det skal gøres klar til opgaver i Nordsøen.

MPI Discovery har arbejdet med installationen af verdens største havmøllepark, London Array, som blev udskibet fra Esbjerg. De 175 møller var færdiginstalleret i midten af december 2012.

MPI Resolution er beskæftiget på den engelske havmøllepark Lincs.

De fire imponerende installationsskibe tilhører tre forskellige rederier: Sea Installer ejes af A2SEA, MPI Resolution og MPI Discovery af MPI Offshore og Pacific Orca af Swire Blue Ocean.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip