Se billeder: FA Cup-sensation - Lille Wigan fældede giganten

Det var lille mod stor og fattig mod rig. Men ligesom David besejrede kæmpen Goliath, lykkedes det på legendariske Wembley i London for lilleputten Wigan, at sikre sig klubbens første FA Cup-trofæ.

I en begivenhedsrig, dramatisk men langt fra velspillet finale, hvor Manchester City blandt andet fik udvist sin argentinske forsvarsstjerne Pabla Zabaleta, blev det en sensationel sejr på 1-0.

Det afgørende mål blev scoret et minut før den ordinære spilletids ophør, hvor indskiftede Ben Watson efter hjørnespark headede bolden i netmaskerne.

Hermed var én af turneringens største overaskelser nogensinde en realitet. Ikke siden Wimbledon i 1988 besejrede Liverpool 1-0 er FC Cup’en blevet vundet af en lignende underdog.

Men det kan ikke påstås, at Wigans sejr var ufortjent.

De spillede en fin første halvleg, og kunne efter ni minutter være kommet foran, da Callum McManaman alene med Joe Hart i Manchester City-målet skød ved siden af.

Manchester City svarede igen et kvarter senere. Men Joel Robles i Wigan-målet reddede med en stor fodparade et skudforsøg fra Carlos Tevez.

Efterfølgende tog Wigan til de fleste eksperters overraskelse teten.

Men selvom det lignede et straffespark til Wigan, da Pablo Zabaleta hægtede Wigan-backen Roger Espinoza bagfra forblev dommer André Marriners fløjte tavs, hvorefter første halvleg endte målløs.

Efter pausen bragte Manchester City-angriberen Sergio Agüero sig i fokus, da han først misbrugte en stor chance og dernæst var tæt på at få tilkendt et straffespark.

Tættest på scoring var Wigan dog, da Shaun Maloney på et frispark i det 76. minut ramte overliggeren.

Det kan dog heller ikke hævdes, at Manchester Citys optakt til kampen var optimal.

Således hævdede det engelske dagblad The Telegraph i sin lørdagsudgave, at City-ledelsen pønser på at erstatte manager Roberto Mancini med spanske Malagas træner Manuel Pellegrini i næste sæson.

Den opsigtsvækkende nyhed, der utvivlsomt har givet uro, blev baseret på et møde, Pellegrini havde med Manchester Citys sportsdirektør Txiki Begiristain i sidste uge.

- Jeg ved ikke hvorfor de mødtes, men jeg håber, de fik et godt måltid, kommenterer Roberto Mancini, der har yderligere fire års kontrakt med Manchester City.

- Jeg har ingen problemer med at Begiristain mødes med Pellegrini. Det er hans job, at orientere sig i fodboldverdenen. Jeg ved ikke hvad der sker. Da jeg var træner i Inter vandt jeg syv trofæer på fire år. Alligevel fyrede de mig.

Sådan er fodbold, siger Roberto Mancini.

Han stod i spidsen for Manchester City, da de i 2011 vandt FA Cup'en og i fjor blev engelske mestre. Men nu kan det meget vel vise sig, at han snart er forhenværende Manchester City.

Dagens Gossip