Se billeder og video: Chelsea-triumf langt inde i overtiden

Bolden lagde sig til rette i det lange hjørne til 2-1, og så kunne jublen bryde løs blandt de blåklædte fans på stadion i Amsterdam.

Skæbnen var ond ved et offensivt og velspillende Benfica-hold, men manglende konsekvens i feltet kostede. Chelsea havde ikke engang halvt så mange afslutninger som modstanderne, men var anderledes effektivt lige til det sidste, da det lignede forlænget spilletid.

Oscar Cardozo udlignede fra straffesparkspletten med et tungt venstrehug midt i målet og blottede en t-shirt med skriften 'tillykke med fødselsdagen mor'.

At mama Cardozo havde årsdag interesserede næppe Benficas 200.000 betalende medlemmer. Tilhængerne af en Europas mest talstærkt støttede klubber kunne i stedet juble over at være tilbage i kampen.

Straffesparket blev dømt efter en vildfaren bold i Chelseas felt, noget uheldigt ramt Azpilicuetas hånd.

Cardozos venstredrøn gav balance i regnskabet efter Chelsea ni minutter forinden var kommet i front.

Et langt udspark fra Petr Cech, et blund af Benficas forsvar og en kynisk, veludført afslutning af Fernando Torres gav den udskældte spanier noget at juble over for føringsmålet var stik mod kampens logik allerede fra opgørets begyndelse.

Benfica gik ud til første halvleg med en tydelig dagsorden. Der var en forbandelse, der skulle brydes - et spøgelse der skulle manes i jorden med initiativ og virkelyst fra første fløjt.

Benfica havde før kampen ikke vundet et internationalt trofæ siden 1962, og virkeligt paranoide fans tilskriver mestertræneren fra dengang, Bela Guttmann 'æren', at det ikke er blevet til sølvtøj siden hen.

Guttmann smækkede med døren og svor, at Benfica aldrig igen ville vinde noget som uden for Portugals grænser uden ham. Derfor kom Benfica til Amsterdam Arena med en grusom stime af seks tabte europæiske finaler i træk - den seneste tilbage i 1990.

Straks fra start satte portugiserne tryk på, og det med en tidligere Chelsea-spiller i den toneangivende rolle.

For nok er serbiske Nemanja Matic bygget så stor som Sava Katedralen i Beograd, men der sidder et par magiske fødder på kæmpens krop og med fin teknik og et næsten naturstridigt hurtigt antrit satte han tryk på mod sin tidligere klub.

Matic blev sendt til Benfica som en del af den handel, der så Chelsea sikre David Luiz i et skifte fra portugiserne, men det var serberen, der begyndte kampen bedst i den dirigerende rolle.

Især i den første halve time skyllede Benfica ned mod et Chelsea-forsvar, der lå foruroligende dybt på banen, men så snart arbejdet skulle gøres færdigt og bolden sparkes i nettet svigtede portugiserne på det skammeligste.

Chelsea var længe om at vågne. Først i det 38. minut blev englænderne for alvor farlige, da Frank Lampard trykkede af fra distancen.

Efter sine to mål forleden mod Aston Villa er han den mest scorende Chelsea-spiller nogensinde med 203 mål, men Benficas målmand Artur reagerede kvikt og fik hængende i luften dasket det drilske forsøg over målet.

Skuddet måtte tolkes som et signal fra Chelseas side om intentioner om at gøre væsen af sig i finalen. Veteranen rørte igen på sig mod i den ordinære spilletids slutfase med et skud, der havde bud efter overliggeren.

Sidste år stod Chelsea tilbage som sejrherrer i Champions League-finalen efter en stærk defensiv, men målsky indsats. Englændernes første halvleg lignede en omgang mere fra samme organisatoriske skuffe. Stå dybt, tag imod og straf på en hurtig omstilling.

Det gav igen pote og frem til 25. maj så vil Chelsea være det første hold i historien, der både er forsvarende Champions League og Europa League-mestre.

Se video og billeder nedenunder......

Dagens Gossip