Se billeder og video: Europamesteren i popmusik hyldet i Tivoli

Illusionen brister imidlertid, når man får øje på tivoligarderne, Rasmus Klump og Harlekin i velkomstkomitéen. Men i Tivoli fejres det, at Danmark har fået et nyt stjerneskud, fortæller b.dk. Det er 20-årige Emmelie De Forest, som lørdag vandt det europæiske Melodi Grand Prix.

Emmelie og crew får med tiden manøvreret sig ned til den store scene, hvor hun skal synge vindernummeret »Only Teardrops«.

På Plænen foran scenen vajer et utal af de rød-hvide flag, og nationalfølelsen er i top. »Vi er europamestre,« erklærer Mads Steffensen fra scenen ned til det forventningsfyldte publikum.

Et stopfyldt Tivoli får for alvor lov til for et øjeblik at glemme, at vi hverken er mestre i folkeskole eller fodbold, da de Forest fyrer op for »Der er et yndigt land«.

Der er langt mellem Grand Prix-kritikerne her til aften. Spørgsmål som »Er det ikke ligegyldigt?« og »Ville du ikke hellere have, at vi havde vundet i fodbold?« vinder ikke megen ørenlyd.

Iført et dannebrogsflag som kappe, med Dannebrog i hænderne og sågar også ét malet i ansigtet går 25-årige Kenneth Jensen rundt i en glædesrus på Plænen. Han er medlem af Dansk Melodi Grand Prix Fanklub og har tilbragt de seneste 14 dage i Malmø i en fest, der som bekendt kulminerede lørdag aften. Ville han heller ikke have foretrukket en sejr i fodbold?

»Nej. Det er så stort, det her. Det er jo kun sket tre gange,« siger han og understreger, at han ikke kun er fan af Melodi Grand Prix, men også af aftenens højdepunkt, Emmelie.

»Hun synger skide godt. Hun er en skøn pige - og så har hun nogle virkelig lækre fødder. Det må du gerne skrive,« forsikrer han over for b.dks udsendte.

Hans stemme er tydeligt mærket efter to ugers heppen og råben, og for ham er det langt fra slut nu.

»Nu skal vi til at planlægge, hvordan vi gør næste år. Vi tager sejren én gang til,« siger han med urokkelig overbevisning.

Og det er ikke kun fanklubben, der skal have gang i forberedelserne. Også DR og den kommende værtsby skal på arbejde for at sikre rammerne til det storladne show i 2014. Med hensyn til sidstnævnte har Herning allerede meldt sig på banen som konkurrent til hovedstaden.

Se billeder og video nedenunder......

 

Dagens Gossip