Se billeder og video: Gårdejer vågnede ved brand - tagpladerne sprang

En ladebygning udbrændte i morges på Søbjergvej 11 i Hjarup ved Vamdrup. Og gårdens ejer vågnede ved, at der var noget galt:

- Vi vågnede ved nogle høje knald, og var da straks klar over, at noget måtte være galt. Det var tagpladerne vi hørte der sprang. Da vi kom ud, så vi, at vores lade stod i flammer. Næsten samtidig kom vores nabo til stede, som havde hørt det samme, fortæller gårdejer Hans Kjeld, Hjarup, til Vamdrup Netavis.

- Vi ringede straks til brandvæsenet, og så gik vi ellers i gang med at få nogle kreaturer fra nabobygningen bragt i sikkerhed ved at jage dem ud på mark ved gården. Derved kom der ingen dyr til skade ved branden, forklarer gårdejeren.

Kolding Brandvæsens station i Vamdrup blev alarmeret ved 5.20-tiden. Ilden og røgen var på dette tidpunkt så kraftig, at brandfolkene fra Vamdrup kunne se kulsort røg på himlen kort efter de have forladt stationen i Vamdrup.

Da brandvæsnet ankom, var ilden for længst gået gennem taget. Vagthavende indsatsleder, beredskabsinspektør Christina Fischer, fra beredskabet i Kolding valgte efter ankomsten derfor hurtigt at tilkalde assistance med vandtanktankvogne fra stationerne i Kolding og Stepping, så inden længe der et opbud af blå blink, brandkøretøjer og brandfolk på stedet.

- Hvad brandårsagen kan være, har jeg kun en om formodning. Ilden kan måske være startet omkring en motorsav, som jeg havde i gang i går, men årsagen kan måske også være et pillefyr, som stod i bygningen, men det skal politiets teknikere nu klarlægge, siger Hans Kjeld.

Gårdens omkring 700- 800 kvadratmeter store lade, som også indeholdt en del halmballer, blev lagt i ruiner. De øvrige bygninger gik fri af ilden.

Der opdrættes også mink på Søslette, men da det sker i nogle fritliggende selvstændige bygninger, menes det ikke, at minkene har taget skade af hverken ild eller røg:

- Om det mod vore forventningerne alligevel skulle være sket, bliver det naturligvis undersøgt, føjer Hans Kjeld til.

Selv om der er folk, som er ude efter at skade netop minkfarme, så afviser Hans Kjeld en hver tanke om, at ilden kan være påsat:

- Netop fordi vi har mink, holder vi særligt øje med, hvad der rører sig omkring vores gård, og vi har ikke bemærket noget mistænkeligt, slutter Hans Kjeld.

Se video og billeder nedenunder.....

 

Dagens Gossip