Se billeder og video: Kronprinsesse Mary til førstehjælpsundervisning

I dag var en ganske særlig dag for eleverne på Randersgade Skole i København.

Hjerteforeningen sætter i disse uger fokus på, hvordan danskerne kan blive bedre til at yde førstehjælp, og klokken 13 ankom protektor for Hjerteforeningen, Kronprinsesse Mary således til Østerbro for at høre nærmere om skolens arbejde med at undervise eleverne i livreddende førstehjælp.

Det er lovpligtigt at eleverne i folkeskolen lærer livreddende førstehjælp. Men kun 50 procent af skolerne lever op til dette. I Danmark overlever kun cirka hver tiende, der får hjertestop, men chancen for at overleve øges med 300 procent, hvis der ydes hjælp med det samme.

Hjertemotion i Forebyggelsescentret i København

Kronprinsessen besøgte efterfølgende Københavns Kommunes Forebyggelsescenter for at overvære en gruppe rehabiliteringspatienter dyrke hjertemotion. Hjertemotion er et motionsforløb, der er tilrettelagt af Hjerteforeningens motionseksperter og varetages af Hjerteforeningens frivillige.

Det strækker sig over 32 uger og er målrettet personer, der har haft en hjertesygdom. Der findes hjertemotionshold i 38 af landets kommuner, og det er ambitionen, at der findes hjertemotionshold i alle landets kommuner i 2017.

Uddeling af forskningslegater

Afslutningsvis uddelte Kronprinsessen Hjerteforeningens forskningslegater på Betty Nansen Teatret på Frederiksberg. Flemming Enevold var konferencier og der var musikalske indslag fra blandt andre Kaya Brüel og Trine Pallesen.

Med på scenen var desuden fire af Hjerteforeningens store samarbejdspartnere Matas, Føtex, Becel og Østifterne, der overrakte deres donationer til Hjerteforeningens arbejde.

Matas er Hjerteforeningens største økonomiske bidragsyder - alene i 2013 har butikskæden bidraget med 2,5 millioner kroner til foreningen. Derudover har Matas og Hjerteforeningen tilbudt danskerne gratis blodtryksmåling og hjertestarterkurser i en række Matas butikker landet over.

Hjerteforeningen støtter hvert år projekter, der forsker i hjertekarsygdom og forbedringen af hjertekarpatienters livsvilkår. Hjerteforeningen uddeler i år forskningslegater for mere end 23 millioner kroner.

Se billederne nedenunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip