Se billederne: 42 dræbt og 500 såret efter to bilbomber i Libanon

»Der er mindst 42 døde og 500 sårede, hvoraf manges tilstand er kritisk med forbrændinger og sår i hovedet,« siger han.

Ifølge Al Jazeera var eksplosionerne rettet mod to moskéer i byen, og de ramte, netop som fredagsbønnen nærmede sig sin afslutning, og moskéerne var fyldt med tilbedere.

Den første bombe gik af i nærheden af ??al-Taqwa-moskéen ved byens Abu Ali-torv og tæt på den afgående premierminister, Najib Mikatis, hjem. Hans kontor oplyser dog til AFP, at premierministeren ikke befinder sig i Tripoli.

Den anden bombe gik af få minutter efter udenfor al-Salam-moskéen i området Mina i det centrale Tripoli.

Ambulancer hastede ifølge vidner til stedet, der var dækket af tunge, sorte røgskyer, og TV-optagelser viser biler i brand og folk, der løber panikslagne gennem gaderne.

»Tripoli er en ustabil by i Libanon. Byen har i løbet af det seneste år været vidne til sammenstød mellem tilhængere og modstandere af den syriske regering samt libanesiske fraktioner,« fortæller Al Jazeeras udsendte i Libanon Zeina Khodr.

Hun forklarer, at det nye angreb er betydningsfuldt, da det blandt andet var målrettet en sunnimuslimsk moské i en tid med skærpede sekteriske spændinger i Libanon. Og angrebene kommer blot en uge efter, at en voldsom eksplosion ramte et shiamuslimsk kvarter i Tripoli.

Sidste fredag dræbte en selvmordsbomber 27 mennesker i Beirut, som er en højborg for den libanesiske shiamuslimske bevægelse Hizbollah, der kæmper sammen Assads styrker.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip