Se billederne. Advarer mod at importere gadehunde fra græske ferieøer

Under denne artikel kan du se en del af de hunde, som Danish Friends of Animals lige nu forsøger at finde en ejer til i Danmark.

Hundene kommer blandt andet fra den græske ferieø Skiathos, men også fra andre steder i Grækenland og Portugal.

I alt kommer 500 hunde til Danmark fra Sydeuropa hvert år, og en del af dem altså netop fra Skiathos og øvrige græskeferieøer.

Det er blandt andet Danish Friends of Animals, der står for adoptionerne af de sydeuropæiske hunde. På ferien sydpå ser danske turister nemlig ofte de omstrejfende og udsultede hunde på gaderne.

- Når de så kommer hjem, kontakter de os. Nogen ønsker at adoptere en hund, mens andre støtter vores arbejde økonomisk eller tilbyder at bruge deres næste ferie på at tage ned og hente en hund, siger dyrlæge og formand for Danish Friends of Animals, Christina Jespersen, til Ritzau.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Men hos Dansk Kennel Klub er man ikke glade for de mange hunde-adoptioner fra Sydeuropa.

Informationskonsulent Vibeke Knudsen fra DKK siger blandt andet, at hundene risikerer at medbringe sygdomme, og så ser man hellere at pengene bruges lokalt.

- Men det er gået mode i gadehunde. Sidder man ved et middagsselskab, er det mere interessant at fortælle, at man har adopteret en hund fra Grækenland, end at man har købt en hund med papirer i Danmark, siger hun til Ritzau.

Hos Foreningen Græske Hunde, der også importerer hunde til Danmark, afviser Marianne Wehlast kritikken. Man foretager nemlig blandt andet de nødvendige vaccinationer, der udarbejdes et EU-dyrepas og hundene bliver testet for deres adfærd.

Her kan du se en del af de hunde, som man lige nu forsøger at finde en ejer til i Danmark hos Danish Friends of Animals - klik for at se billederne i stor størrelse:

Dagens Gossip