Se billederne: Ærkerivaler sikrer titlen til Barcelona

For sent lørdag aften kune de lade champagne-propperne flyve, da de fik det spanske mesterskab foræret uden selv at spille. De skete, da nærmeste konkurrent, Real Madrid, ikke formåede at vinde sin kamp. Mod Espanyol blev det kun 1-1, og dermed serverede den lille Barcelona-klub mesterskabet på et fad for deres naboer og ærkerivaler fra Camp Nou.

Real Madrid virkede i første halvleg af opgøret ikke som om, holdet var interesseret i at bruge alt for mange kræfter denne aften. Og den invitation til en overraskelse tog Espanyol imod og leverede flot spil i de første 45 minutter.

Christian Stuani gjorde det til 1-0 for hjemmeholdet efter 23 minutter, og herefter var Real Madrid heldig med ikke at komme ydeligere bagud. Holdet blev endda hjulpet af kampens dommer, der med en klar fejldom underkendte en Espanyol-scoring for offside.

I anden halvleg valgte Reals cheftræner Mourinho at satse mere offensivt, og han satte blandt andre Ronaldo på banen, der ellers var startet på bænken.

60 sekunder senere var der udlignet - dog ikke af Ronaldo, men af Higuain.

De sidste 60 minutter af opgøret blev en forrygende og afvekslende begivenhed, med mange gule og også et rødt kort. Espanyols Victor Sanchez røg ud for en voldsom tackling, men også flere Real-spillere, blandt andre Ronaldo, kunne have fået marchordre i den hektiske kamp.

Det blev dog ikke til flere mål, og resultatet betyder, at Real Madrid ikke længere kan indhente Barcelona på førstepladsen.

Dagens Gossip