Se billederne: Augusta-banen er én af de mest udfordrende baner

I disse dage er verdens bedste golfspillere samlet på den berømte Augusta National Golf Club i Georgia til den 77. udgave af US Masters. Og der er en grund til, at det kun er de bedste spillere og største mestre, der er inviteret til turneringen, for det er en ekstremt udfordrende bane.

- Banen er krævende, fordi man skal være ufattelig præcis i sit andetslag ind til greens. Greens er meget store og kuperede, og så er de usandsynligt hurtige. Man kan sagtens ramme mange greens på Augusta, men hvis ikke man rammer i den rigtige sektion, så kan du stort set ikke to-putte. Så man skal være utrolig præcis i sit andetslag ind til greens, forklarer den tidligere professionelle golfspiller, Steen Tinning.

De to danskere, Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen spiller med i årets turnering, og for Olesen er det hans første optræden på den legendariske bane. Det blev ikke den bedste start for ham på torsdagens første runde, hvor han gik i klubhuset seks over par. Det er måske ikke så overraskende, for et godt kendskab til banen er ekstremt vigtigt, forklarer Steen Tinning.

- Det er rigtig godt med noget lokalkendskab. Dem, der har spillet banen i mange år, de har en stor fordel, da de kender pin-placeringer og alle småknoldene og bakkerne. Det er en kæmpe fordel, siger han.

Specielt de sidste ni huller på banen er vigtige, og her er turneringen mange gange blevet afgjort.

- Man siger ofte, at Masters først begynder på bag-ni om søndagen. Det er en skræmmende bag-ni og specielt de to huller på 13. og 15, for der kan virkelig ske ting og sager. Man kan lave to treere på de to par-5 huller, og man kan også lave to seksere. Så den ene spiller kan slå dem i 12 slag og den anden i seks slag, siger Steen Tinning.

US Master slutter sent søndag aften.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip