Se billederne: Bittert dansk nederlag til Norge

Så tæt på et point, som måske kan blive livsvigtigt i VM. Og sølle to et halvt minut før tid styrtede korthuset sammen. Norge vandt 3-2.

Med et baghåndsskud knuste KHL-stjernen fra Skt. Petersborg, Patrick Thoresen, det danske håb om det første VM-point mod arvefjenden i elleve år.

- Pisseirriterende. Det er sindssygt, at de altid skal have marginalerne med sig. Vi var mindst lige så gode som dem, siger en frustreret Morten Green.

Oliver Lauridsen var helt på linje med kaptajnen.

- Norge starter bedst, men den sidste halvdel af kampen er vores. Vi overtager den fysisk og mentalt, vinder nærkampene og har de største chancer. Men sådan er hockeykampe også, siger han.

Mikkel Bødker: - Det havde været dejligt med et point eller to, og det havde vi også fortjent. Jeg synes, vi var bedst. Nu har vi en fridag, og i den næste kamp skal vi bare arbejde endnu hårdere.

 Som ventet var det en hårdt spillet kamp med mange knaldende tacklinger og en snert af ond lune. Var den eksploderet i første eller anden periode, som det skete sidst, de to hold mødtes i Globen, havde man ikke været overrasket, men det blev ved småslagsmål.

Et alvorligt uheld ramte Daniel Nielsen, som blev tacklet ind i banden seks minutter inde i anden periode af Marius Holtet og kørt på sygehuset.

- Skulderen er slået af led. Daniels VM er slut, siger landsholdets læge, Per Albæk.

Norge chokstartede med scoring allerede efter 63 sekunder. Mikkel Bødker mistede pucken i angrebszonen, og på kontraangrebet scorede Mats Trygg på en retur fra Patrick Galbraith.

Kort efter 2-0 målet i powerplay 17 minutter inde i anden periode ved Anders Bastiansen på et blue line-slagskud havde Mads Christensen pucken i nettet, men jubelen forstummede brat.

Eisbären-spilleren havde staven over overliggeren, og målet blev korrekt annulleret.

Danmark pressede i tredje periode og fik fortjent udlignet med to mål, begge signeret en back.

Først scorede Stefan Lassen på et slagskud, og derefter var brødrene Bødker på spil. Mikkel ladede pistolen, og Mads fyrede den af.

I den nervepirrende og dramatiske slutfase ramlede Norges kaptajn, Ole-Kristian Tollefsen, ind i banden i et sammenstød med Mads Christensen og udgik. Og sekunder efter faldt afgørelsen. Et bittert punktum.

- Hvorfor er det lige Norges bedste spiller, der får chancen, sukker Patrick Galbraith.

Samtidig med VM ruller NHLs playoff, hvor Frans Nielsen og New York Islanders i aftes kom bagud 1-2 i serien mod Pittsburgh Penguins med et 4-5 nederlag efter overtid.

Sent i nat spillede Vancouver Canucks med Jannik Hansen i San Jose, og taber danskerklubben to kampe mere, er den ude af playoff.

Per Bäckman holder to VM-pladser åben og vil ikke have noget imod, at Islanders og Canucks ryger ud i løbet af ugen.

VM-kamp:

Norge-Danmark 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

Dagens Gossip