Se billederne: Brandfolk kæmper med to plantagebrande

Politiet modtog anmeldelsen kl. 11.45 og flere slukningskøretøjer er kørt til stedet.

»Der er to brande derude lige nu, det brænder to forskellige steder,« siger vagtchefen ved Midt - og Vestjyllands Politi, som råder folk til at holde sig langt væk fra plantagen.

»Det er alt for farligt at opholde sig i plantagen, hvis ilden skulle brede sig, eller vinden pludselig skifter retning, oplyser politiet til bt.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Beredskabsstyrelsen fra Herning er nu også ankommet til Klosterheden, hvor man skal hjælpe Lemvig Brandvæsen med at få slukket skovbranden. På nuværende tidspunkt er der endnu ikke klarhed over, om det lykkes at få branden under kontrol, inden den breder sig til et større skovområde.

Politiet advarer da også om, at man ikke skal gå i skoven, da vindspring med videre kan betyde, at ilden pludselig breder sig - også i uventede retninger. Ifølge Dagbladet Holstrebro-Struer er branden formentlig antændt i en flishugger. Herfra bredte branden sig hurtigt til den tørre skov, og en lille times tid efter den første alarmering, kunne man se røgen på lang afstand. På grund af manglende nedbør er området i øjeblikket meget tørt, hvilket vanskeliggør arbejdet for brandfolkene.

Dagens Gossip