Se billederne: Chelsea og Benfica i Europa League-finalen

Champions Leagues lillebror. Tabernes turnering. Europa League har de seneste år stået model til flere nedladende øgenavne, men ikke desto mindre har turneringen - igen i år - vist sig særdeles underholdene senest bevidst torsdag aften i de to semifinale-opgør.

Chelsea, der vandt Champions League i den seneste sæson, indtog en klar favoritrollen i det ene opgør, efter de hævede en 2-1-sejr på udebane mod Basel i det første opgør. Klubben har storskuffet i den hjemlige liga i år, og derfor har London-klubben sat alle sejl ind på endnu en europæisk-succes.

Om det netop var egne forventning eller fansnes pres vides ikke. Men Chelsea startede deres opgør sløjt. De største chancer tilfaldt noget overraskende til Basel i første halvleg, og i den sidste aktion inden dommerens pausefløjt kom det mål, der hos den neutrale fodboldelsker var længe ventet. Basels anfører, Mohamed Salah, bragte deres håb tilbage med sin scoring til 1-0.

Men, men, men. På blot syv minutter i anden halvleg blev det håb revet fra hinanden og sendt hele vejen hjem til Schweiz med ekspres-post. Først på et mål af den udskældte spanier Fernando Torres, mens unge Victor Moses definitivt slog søm i kisten i angrebet efter.

Ti minutter senere kom dødsstødet og kampens sidste mål. Og hvilket et. David Luiz satte en behersket inderside på bolden 30 meter fra mål, og den kunne han og hele Stamford Bridge se dreje helt op i det fjerneste målhjørne.

I den portugisiske havneby Lissabon blev det andet semifinale-opgør spillet, hvor tyrkiske Fenerbache var kommet på besøg hos Benfica med en 1-0-sejr i bagagen. Allerede efter otte minutter var alt status quo, efter Nicolas Gaitan var dukket op inde i feltet og omsatte en velafleveret bold til mål via den ene stople. Den tidligere Liverpool-stjerne Dirk Kuyt omsatte et kvarter senere et straffespark til mål, og dermed var Benfica hele to mål nede.

Dem valte den tårnhøje angriber Óscar Cardozo at donere, og dermed bliver det altså en engelsk-portugisisk-finale, der spilles allerede om knap to uger den 15. maj på Amsterdam ArenA, Holland.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip