Se billederne: Dårlig CL-generalprøve for FCN mod Viborg

De har brug for al den medvind, de overhovedet kan få bag sig hos FC Nordsjælland. På tirsdag venter russiske Zenit Skt. Petersborg i Champions League-kvalifikationen. Men lige nu er der nok at arbejde videre for FCN. Det viste fredag aftens kamp hjemme mod Viborg tydeligt.

På den ende side søgte FC Nordsjælland altså at få det bedst mulige rygstød inden jagten på Champions League, men hjemmeholdet havde i den grad også Superliga-revanche i sigte, efter det i første runde tabte hele 0-4 ude til Esbjerg. Den plamage havde da også fået cheftræner Kasper Hjulmand til at skifte seks spillere ud i forhold til startopstillingen runden før.

De ændringer bar hurtigt succes med sig. Ihvertfald skulle der ikke gå mere end to minutter, så havde anfører Nicolai Stokholm bragt FCN i front. Det var nyindkøbet Martin Vingaard, der sendte et frispark på tværs af feltet, hvor Viborg ikke evnede at forsvare sig ordentligt og i sidste ende dumpede bolden så ned på bagerste stolpe hos Stokholm, som let scorede til 1-0.

Derfra var det forventet, at FC Nordsjælland ville tromle henover Viborg. Sådan så det da også ud i store dele af første halvleg, men flere gang var gæsterne på Farum Park alligevel tæt på at overraske. Ikke mindst angriber Thomas Dalgaard var farlig.

I anden halvleg skiftede kampen totalt karakter. Viborg pressede FCN højt på banen, og hver eneste gang jyderne mistede bolden, suste de afsted for at generobre den.

Angrebslysten, aggressiviteten og viljen blev belønnet efter 52 minutter. Et hjørnespark havnede hos unge Lucas Jensen, der med et knaldhårdt spark med ydersiden scorede til 1-1.

I stedet for at fortsætte det højre pres begyndte Viborg derfra at stille sig dybt ned på egen banehalvdel for at forsvare det ene point. FC Nordsjælland havde svært ved at åbne det kompakte Viborg-mandskab, og generelt spillede FCN for utålmodigt og med for korte angreb. Dermed blev Viborg aldrig for alvor forsøgt revet fra hinanden.

Derfor endte opgøret på Farum Park også 1-1, og både hjemmeholdet og Viborg har dermed deres første sejr i Superligaen 2013/14 til gode. Det kan oprykkerne fra Viborg bedst leve med, mens det er langt mere bekymrende for FCN inden mødet med Zenit Skt. Petersborg i Champions League-kvalifikationen på tirsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip