Se billederne: Danmark fik hjælp af Armenien

Resultatet betyder både, at tjekkerne tabte et vigtigt skridt i jagten på den andenplads, der med stor sandsynlighed giver adgang til to playoff-kampe, og at kampen om billetterne i allerhøjeste grad også involverer Armenien.

Dermed et der lagt op til en særdeles interessant kamp i Armenien på tirsdag, hvor Danmark, der gerne skal vinde resten af kampene for at have en chance for at kvalificere sig, nu skal op imod et hold, der virkelig har noget at spille for, og som ikke mindst har masser af selvtillid.

Det er ellers ikke mere end små tre måneder siden, at det gav rystelser i hele landet, da Armenien i Parken udspillede Danmark og vandt med skræmmende 4-0 foran et talsvagt, men højlydt piftende dansk publikum, men armenerne understregede i Tjekkiet, at de har ramt et niveau, der gør, at de skal tages seriøst.

Tjekkiet var mest i boldbesiddelse og virkede opsatte fra start, men armenerne var konstant farlige på kontrastød og var ikke bange for at forsøge sig fra distancen. Efter en halv time var det den nyslåede Anzhi-spiller Karlen Mkrtchyan, der på netop et langskud bragede bolden helt op i krydset og bragte Armenien på 1-0. Det gav udeholdet muligheden for at fortsætte kontraspillet, hvilket også efter pausen gav dem en del halve og hele chancer.

Efter en god times spil måtte Armenien udskifte den skadede målmand Roman Berezovski med Gevorg Kasparov, der ikke nåede at rør bolden, før tjekkernes største stjerne, Tomazs Rocisky via en forsvarsspiller og overliggeren havde udlignet til 1-1.

Derfra var resten af kampen et stort tjekkisk pres med sporadiske forsøg på omstillinger fra gæsterne, og det var netop på et kontrastød, at Armenien i kampens overtid scorede sejrsmålet. Den tidligere Randers-angriber Jura Movsisyan spillede smart Gevorg Ghazaryan i dybden, og efter en parade af Petr Cech røg bolden tilbage i panden på Ghazaryan, der dermed blev matchvinder.

Dagens Gossip