Se billederne: Danmark også i A-gruppen til næste år

Skrevet af Elo Christoffersen

14/05/2013

3-2 sejren over Hviderusland cementerede Danmarks position i det fine selskab.

Med NHL-stjernerne Mikkel Bødker og Philip Larsen som de toneangivende spillere kørte et godt fightende dansk kollektiv sejren hjem, og VM-turneringen i Globen vil gå over i historien som en af Danmarks bedste nogensinde.

Spillemæssigt bliver den kun slået af VM for tre år siden i Tyskland, hvor Danmark nåede kvartfinalen.

Philip Larsen åbnede scoringen i powerplay med et blueline-slagskud efter seks et halvt minut med Kim Staal som assist, Staalmandens femte point.

En lille halv snes minutter senere hævede Nicklas Jensen totalen med sit andet VM-mål i to kampe.

Få danske spillere har en målnæse og evne til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt som den 20-årige powerforward fra Vancouver.

Mikkel Bødker spillede ham fri med baghånden bag om ryggen på sig selv på et retur fra den hviderussiske målmand efter et skud fra Stefan Lassen.

Målet satte prikken over i'et i en periode, som blev totaldomineret af Danmark med en skudstatistik på 15-1.

I teorien kunne Danmark have vundet de første 20 minutter uden målmand.

Lige så god første periode var set med danske øjne, lige så dårlig var anden, hvor hviderusserne blev lukket ind i kampen og gik fra 0-3 til 2-3.

Den tredje danske scoring blev signeret Morten Green på et slagskud i boxplay på energisk forarbejde af Nicklas Hardt bag målet, men to hviderussiske mål skabte spænding.

Først hamrede Konstantin Koltsov pucken op i det lange hjørne, og Roman Graborenko scorede på et skud, Simon Nielsen burde have taget uanset hvor kold, han var.

Bedste danske spiller, kåret af trænerteamet, blev Nicklas Jensen.

Kampen satte VM-bundrekord med godt 500 tilskuere. De fyldte ikke meget i en arena med plads til 12.500.