Se billederne: Danmark smadrer Algeriet for nedsat kraft

10/12/2013

Det var forventet, at det ville blive en af de nemme kampe, men det blev måske nemmere, end landstræner Jan Pytlick havde regnet med.

Danmark vandt tirsdag sin tredje kamp ud af tre mulige ved VM i Serbien, da holdet tævede Algeriet med 38-20 efter 21-8 ved pausen.

Efter en ganske koncentreret indsats i første halvleg, blev den danske præstation efter pausen skæmmet en smule af en lang række afbrændere i, men på den anden side er det svært at holde dampen oppe mod en modstander, der nærmest ikke gør modstand.

For de få neutrale tilskuere, der var blevet i hallen efter Serbiens dramatiske nederlag til Brasilien forinden, må det have været det totale antiklimaks.

Hvor serberne og brasilianerne gav hinanden en hyperintens fight foran et øresønderrivende Balkan-publikum, manglede Danmarks kamp helt naturligt både spænding og atmosfære.

Men fra Danmarks synspunkt var det en vellykket aften. Holdet slap fra kampen uden skader, vandt en komfortabel sejr, og Pytlick kunne endda tillade sig at spare forsvarsspecialisterne Pernille Holmsgaard og Marianne Bonde.

Dermed skulle de to gerne være i energioverskud, når der bogstavelig talt skal bokses med de fysisk stærke serbere onsdag aften.

Positivt er det også, at landstræneren igen kan råde over Ann Grete Nørgaard, der var blevet klar efter sin ankelforvridning.

Hun scorede meget passende Danmarks første mål og leverede flere fikse detaljer, men også hun brændte for meget.

Nordafrikanerne kom foran 1-0 og udlignede 2-2, men derfra var modstandskraften også opbrugt.

Danskerne spadserede igennem på skift - i de sjældne tilfælde hvor det var nødvendigt at sætte et organiseret angreb op.

Det lignede en kæmpesejr ved pausen, men det var forståeligt, at gejsten gik ud af det danske spil i anden halvleg, hvor det også handlede om at spare på kræfterne til den langt vigtigere opgave, der venter onsdag aften.

Unge Anne Mette Hansen løb med den danske topscorerværdighed med otte træffere, mens tre spillere scorede fem gange.

I al ubemærkethed har Danmark med sejren endegyldigt kvalificeret sig til 1/8-finalen, men Pytlick og hans mandskab har større ambitioner end det.