Se billederne: Danmark tabte til Polen - nat og dag i Gdansk

Det kunne have været kampen, som genetablerede det danske landshold i befolkningens bevidsthed. Som genskabte billedet af et landshold med fremtid, med mulighed for VM til sommer, med håb for EM 2016. Dette burde have været kampen, hvor landsholdet med fødderne undskyldte præstation i juni mod Armenien.

Det gjorde danskerne i første halvleg mod Polen i PGE Arena i Gdansk. Braithwaite, Fischer, Eriksen, Mike Jensen og Boilesen viste alle viljen, dynamikken og en snert af fornyelse, mens det lyse billede blev lidt mere dunkelt i anden halvleg, hvor danskernes passivitet lignede noget, man havde set før. Nederlaget blev på 2-3 efter to halvlege, der var nat og dag.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Landstræner Morten Olsen var absolut i sine krav inden kampen; vilje, energi, vildskab og en mental parathed, der aldrig ville kunne tillade den enkelte spiller at give op. Samtidig var en revitalisering af kreativiteten i det offensive nødvendig, hvilket betød, at Danmarks venstreside var befolket af Ajax-trioen Boilesen, Eriksen og Fischer.

Olsen havde nemlig vendt sin midtbane-trekant om, så Kvist udfyldte den defensive rolle, mens Eriksen og Mike Jensen fungerede som de fremskudte. Olsens klassiske kanter blev redefineret af Viktor Fischer og Martin Braithwaite, som begge er "mindre Rommedahl", som Olsen sagde inden kampen.

Kanter, som er dynamiske, og som bevæger sin ind i banen, eller dér hvor bolden og chancerne nu fører dem hen. Det gjorde Braithwaite og Fischer insisterende og seværdigt i 1. halvleg, og de fungerede nærmest som ivrige løjtnanter for deres kaptajn Eriksen, der viste, hvilken klassespiller han er i en fremragende første halvleg.

Det var efter en start, hvor mareridtet så ud til at fortsætte. Bagud efter kun fire minutter, hvor danskerne endnu ikke havde fundet sig selv og hinanden. En stikning i polakkernes højreside til Blaszczykowski. Kjærs placering ophævede den offside, danskerne forsøgte at trække, Boilesen lod Blaszczykowski slippe forbi, han afleverede skråt bagud, hvor Mateusz Klich var fri til at hamre bolden smukt op i hjørnet, fordi Mike Jensen gled og mistede opdækningen.

Polakkerne kunne have scoret til 2-0 lige efter, og man anede mørket nærme sig. Men langsomt og især anført af Eriksen, der fra sin nye position var det perfekte bindeled mellem kæderne, spillede Danmark sig ind i kampen igen. Eriksen viste sig som den sande leder, og hans mål til 1-1 var næsten ligeså selvfølgelig som det var smukt.

Eriksen satte sit frispark, så bolden klistrede til stolpen, og så havde Eriksen scoret sit sjette frisparksmål på to måneder. Det satte gang i Danmark, hvor Eriksen var iscenesætteren godt hjulpet på vej af Danmarks presspil, som Mike Jensen og især en sammenbidt og godt spillende Kvist sørgede for.

Afslutningen af første halvleg viste Danmark som et chancesøgende hold med spændende facetter, og da Eriksen fandt Boilesen, der centrede til Braithwaite ved bageste stolpe, kunne Esbjerg-profilen heade Danmark i front helt fortjent.

Med tre udskiftninger ved pausen - Bille, Kusk, Ankersen ind - blev Danmarks momentum bremset, og da Bjelland, Jacobsen og Kvist bakkede konsekvent, havde Blaszczykowski tid til at assistere målet til 2-2 ved Sobota, og minuttet efter headede Kjær bolden ud til Zielinski, der hamrede bolden ind til 3-2.

Unødvendigt koncentrationssvigt i kæderne i en halvleg, hvor Kvist og Jensen ikke kunne holde kadencen, og Eriksen samtidig ikke kunne opretholde sit højt anlagte, kreative spil. Det kostede i en kamp, der tegnede et spændende fremtids-billede i første halvleg, men blev unødvendigt mudret i anden.

Se højdepunkter i videoen nedenunder....

Dagens Gossip