Se billederne: To danskermål da Ajax blev hollandsk mester for 32. gang

Christian Eriksen, Viktor Fischer, Christian Poulsen, Lasse Schöne, Nicolai Boilesen og Lucas Andersen har alle vundet guld med Ajax.

Klubben skulle bruge tre point i de sidste to kampe i Æresdivisionen for at vinde guld, og holdet greb første chance med en 5-0-sejr hjemme over bundproppen Willem ll, der samtidig rykkede ned.

Cheftræner Frank de Boer stillede op med de tre danskere Lasse Schöne, Viktor Fischer og Christian Eriksen fra start, og sidstnævnte viste endnu en gang klassen, da han var arkitekten bag Ajax-angrebene og selv krydrede indsatsen med et mål.

Eriksens kasse kom efter 25 minutter, da han slog et indlæg ind med venstre ben. Siem de Jong hoppede for at heade bolden det sidste stykke ind, men den hollandske anfører kunne ikke snitte til den, og derfor var den danske scoring en realitet.

På det tidspunkt havde Kolbeinn Sigthórsson allerede bragt det Ajax Amsterdam på kurs mod det 32. mesterskab i klubbens historie.

I pausen fik også Christian Poulsen lov til at deltage i festdagen på Amsterdam.

Den tidligere danske landsholdsspiller blev skiftet ud med Lasse Schöne og var med til at stabilisere midtbanen endnu mere på vej på guldet.

Men det betød ikke, at hjemmeholdet var færdig med at score mål.

3-0-målet var igen signereret med en dansk fod, og denne gang var det unge Viktor Fischer, der kunne sætte sin tiende sæsonscoring i ligaen i mål bag keeper David Meul.

Hjernen bag målet var igen Christian Eriksen, som spillede den hurtige Ryan Babel af sted på højrekanten, og derfra kunne den tidligere Liverpool-spiller sætte Viktor Fischer op til en nem scoring foran mål.

Christian Eriksen var dog ikke færdig endnu med at overbevise agenter og andet godtfolk på stadion om sit fremragende spil.

Med to assists til Siem de Jong og Danny Hoesen satte Christian Eriksen en tyk streg under sin rolle som bedste mand på banen.

Titlen som hollandsk mester er det tredje i træk for Ajax Amsterdam.  

Dagens Gossip