Se billederne: De danske fodboldkvinder færdige ved EM

Danmark er færdige ved EM. Alt andet et ønsketænkning efter et tåbeligt pointtab tirsdag aften mod Finland. Drømmen om at havne som bedste treer er ovre.

Få minutter før slutfløjt så de danske fodboldkvinder ellers ud til at køre en sikker sejr hjem over deres finske modstander. Men så forærede Danmark et dumt hjørnespark væk, og efterfølgende kom finnerne højest i et tæt pakket felt og headede bolden i mål til 1-1.

Indtil da havde Danmark siddet solidt på kampen. De begyndte opgøret klart bedst og med højt tempo, masser af energi og gode opspils-mønstre, så det mere ud til at blive et spørgsmål om sejrens størrelse end flygtige tanker om pointtab.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Gang på gang suste danskerne over kanterne for at få åbnet et kompakt finsk mandskab. Og allerede efter 26 minutter fik Danmark bolden i kassen på et hovedstødsmål af Pernille Harder. Alle troede målet var godkendt, men dommeren annullerede det i al ubemærkethed. Derfor kom det også som en endnu større forløsning, da Mia Brogaard med et langskud, og med lidt hjælp fra en finsk ryg, kunne bringe Danmark foran 1-0.

I anden halvleg gik danskerne ned i tempo, og der blev fortaget flere udskiftning for at holde trykket. I kampen om at blive blandt de to bedste treere talte alle mål. Men bedst som de danske fodboldkvinder forberedte sig på, at sejren var hjemme, så dukkede Finland altså op i de sidste minutter og udlignede. Dermed ender Danmarks EM her. I teorien kan det stadig lade sig gøre, men det ville kræve resultatmæssig mirakler.

EM-slutrunden i Sverige har været en blandet omgang for det danske kvindelandshold. Efter en fornem start med 1-1 mod de svenske værter, så tabte Danmark 1-2 til Italien, og tirsdag aften fuldbyrdede de rød-hvide skuffelsen.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip