Se billederne: Demonstration tvang Mary til at forlade flygtningelejr

Kronprinsessen var i færd med at afholde pressemøde for danske journalister i Za’atari-lejren, verdens næststørste flygtningelejr med 120.000 syriske flygtninge, da en FN-soldat kom ind og advarede Marys livvagter om, at situationen var ved at blive farlig.

»Vi kunne høre demonstranterne inde fra teltet. De kom med vrede tilråb på arabisk, og de var meget tæt på,« siger BTs reporter Jens Anton Havskov Hansen, der var med til pressemødet.

Demonstranterne fik de jordanske sikkerhedsvagter til at komme op i højeste aktivitetsniveau.

Midt i et interview hastede kronprinsesse Mary og udviklingsminister Christian Friis Bach (R), deres følge og sikkerhedsvagter fra PET i al hast ud af lejren, som ligger i den jordanske ørken tæt på den syriske grænse.

Inden Mary satte sig ind i den ventende sorte Mercedes, som en del af er større kortege og sikkerhedsopbud, nåede hun at veksle et par hurtige afsluttende ord og håndtryk med lederen af den store flygtningelejr.

»Hun nåede at gennemføre selve besøget i lejren og havde faktisk overskredet tidsplanen, men det blev et hurtigt farvel,« fortæller Jens Anton Havskov.

Mary og udviklingsministerens besøg i Jordan fortsætter nu som planlagt med et tæt pakket program resten af onsdag og torsdag.

SE BILLEDERNE AF KRONPRINSESSE MARY I JORDAN HERUNDER: 

Dagens Gossip