Se billederne: Efterlyser ejer af varebil i Hedegaard-sagen

En mørkeblå varebil kan dog vise sig at være en vigtig ledetråd, og derfor beder Københavns Politi om hjælp til at afklare, om bilen kan have forbindelse til attentatforsøget.

»I øjeblikket mangler vi hjælp til at forfølge et spor, der handler om en mørkeblå varebil. Vi vil gerne kunne afklare, om bilen og dens ejer kunne have noget med drabsforsøget at gøre, eller om vi kan udelukke bilen som del af den fortsatte efterforskning,« siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, Københavns Politi.

Den 20. marts 2013 observerede et vidne, at der over for Lars Hedegaards bopæl holdt parkeret en mørkeblå varebil VW Transporter med registreringsnummer AW 89 223. Ved gennemgang af politiets videooptagelser foretaget på gerningsdagen kunne det konstateres, at VW Transporteren holdt parkeret samme sted, da Hedegaard blev forsøgt dræbt.

Politiet har kontaktet ejeren af bilen, som har forklaret, at varebilen var blevet solgt via Den Blå Avis 2. februar. Køberen var en mand på 25-35 år, 175 centimeter høj og almindelig af bygning, og som anvendte navnet »Mohammed Issa«. Det har siden vist sig at være et ikke-eksisterende falsk navn.

Køberen oplyste, at han skulle bruge bilen i forbindelse med et rengøringsfirma.

Politiet har undersøgt varebilen, men det har ikke givet spor i form af DNA-materiale eller fingeraftryk fra bilens ejer, som kan være identisk med gerningsmanden bag attentatforsøget.

»Desværre har resultatet af disse undersøgelser ikke bragt sagen nærmere en opklaring. Men vi er meget glade for, at et årvågent vidne har bragt varebilen ind i sagen, siger Jens Møller Jensen.

»Det er vigtigt for mig at understrege, at den efterlyste bil og køber ikke nødvendigvis har en sammenhæng med drabsforsøget på Lars Hedegaard, og at politiet naturligvis også meget gerne hører fra bilens retmæssige ejer direkte,« siger vicepolitiinspektøren.

Konkret beder Københavns Politi om offentlighedens hjælp med oplysninger om varebilens anvendelse i dagene fra lørdag 2. februar til tirsdag 5. februar samt oplysninger om personen »Mohammed Issa«, der underskrev sig som køber af varebilen.

Politiet kan kontaktes på telefon 33141448 eller 114.

Dagens Gossip