Se billederne: Farvestrålende VM-bold afsløret i Rio

Skrevet af admin

04/12/2013

Dagens topnyheder

I to et halv år har flere af fodboldens største stjerner og klubber hjulpet Adidas med at udvikle kampbolden til næste års VM i fodbold.

Og tirsdag blev Brazuca, som bolden hedder, afsløret ved en ceremoni i Rio de Janeiro.

Et mønster i farverne grøn, rød, blå og sort slanger sig rundt om bolden. Den bliver en af de mest farverige, der nogensinde er anvendt ved en VM-slutrunde, skriver nyhedsbureauet dpa.

Brasilianeren Dani Alves fra FC Barcelona er begejstret for Brazuca.

- Det er en fantastisk bold, som vi vil få masser af sjov med. Den er god både ved jorden og i luften. Jeg er overbevist om, at alle spillere vil elske den, siger han ifølge Daily Telegraph.

Bayern München, AC Milan, Fluminense og Palmeiras samt stjerner som Lionel Messi og den spanske landsholdsmålmand Iker Casillas har deltaget i udviklingen i af Brazuca.

Adidas siger, at det er den mest gennemtestede bold, firmaet endnu har lavet. Og den er også blevet brugt - i en camoufleret udgave - ved VM for U20-landshold samt i en venskabskamp mellem Argentina og Sverige.

For at markere tirsdagens formelle lancering har alle dagens nyfødte børn i Brasilien ret til at få en gratis Brazuca.

Bolden blev navngivet ved en afstemning i 2012.

Næsten 80 procent af de over én million brasilianske fodboldfans, som stemte, foretrak Brazuca - et folkeligt udtryk for den brasilianske livsstil. Brazuca er også slang for "brasilianer".

Den farvestrålende bold kommer til salg onsdag og koster omkring 900 kroner.

Adidas lavede også bolden til VM i Sydafrika.

/ritzau/