Se billederne: Feminister og aktivister protesterer imod kæmpe Barbie-hus

Det såkaldte Barbie Dreamhouse, som er det første af sin art i Europa, koster 15 euro at besøge, men så kan gæsterne til gengæld også bevæge sig i et »dukkehus« på 2.500 kvadratmeter.

Huset er bygget på en gammel industrigrund i det nordøstlige Berlin og har allerede tiltrukket sig såvel positiv som negativ opmærksomhed. Især er det faldet flere feminister og aktivister på venstrefløjen for brystet, at man har tilladt en så »kønsdiskriminerende« bygning. Flere har truet med hærværk, og derfor bliver Barbie-huset i øjeblikket bevogtet af politiet, skriver The Guardian.

»Barbie Dreamhouse er kulminationen på alt det, som legetøjsindustrien har formået at gøre med farven pink i de sidste 20 år,« siger Stevie Schmiedel, som er kritisk over for bygningen og stifter af den tyske del af protestgruppen Pinkstinks, der arbejder mod kønsroller og bestemte farvekoder i børnelegetøj.

Ifølge producenten af det berømte Barbie-legetøj er planen, at flere europæiske byer skal have et Barbie-hus. Det første blev indviet tidligere i denne måned i delstaten Florida i USA.

BNB

Dagens Gossip