Se billederne: Flygtninge i tusindvis strømmer fra Syrien til Irak

Der er allerede i omegnen af 150.000 syriske flygtninge i det nordlige Irak, men ingen kan forklare, hvorfor der i de seneste dage har været så stor en stigning i antallet, som sker samtidig med, at FNs inspektører er ankommet til Syrien i forbindelse med undersøgelser omkring brug af kemiske våben.

Ifølge UNHCR er de seneste dages flygtningestrøm en af de største, som man har skullet håndtere siden marts 2011, hvor oprøret mod Syriens præsident, Bashar al-Assad, begyndte. Man har imidlertid ikke kunnet finde en forklaring på, hvad den pludselige stigning af flygtninge skyldes.

Hos Red Barnet har man iværksat ekstra tiltag på grund af massevandringen fra Syrien.

»Det her er en hidtil uset tilstrømning af flygtninge, og den primære bekymring er, at mange sidder fast ude i det fri ved grænsen eller i akutte modtagelsesområder, hvor der er begrænset eller ingen grundlæggende hjælp,« siger Alan Paul, nødhjælpsleder hos Red Barnet i området, til BBC.

Vi er allerede strakt til det yderste i forhold til flygtningekapacitet i Irak, og tæt på halvdelen af flygtningene er børn, som har oplevet ting, som ingen børn bør opleve,« tilføjer han.

Man skønner, at omkring to millioner mennesker er flygtet fra Syrien siden konflikten i landet begyndte i 2011.

SE BILLEDERNE HER:

Dagens Gossip