Se billederne: Første spadestik til Sundhedscenter

Første spadestik blev fredag taget til Sundhedscenter Kolding ved Kolding Sygehus.

Det sammenhængende sundhedsvæsen, som der er blevet arbejdet på i mere end 40 år, bliver nu realiseret lige midt i Kolding Kommune, hvor placeringen af kommunens sundhedscenter lige op af sygehuset, giver nogle unikke muligheder for samarbejde.

- Nu bliver der bygget et Sundhedscenter, hvor vi kan samle en del af vores forskellige sundhedstiltag. Der bliver nu én indgang – et sted, hvor borgerne primært kan henvende sig til kommunens sundhedsvæsen. Og det er jeg sikker på, at vores borgere synes rigtig godt om – og personalet ved jeg allerede, glæder sig rigtig meget, siger borgmester Jørn Pedersen.

Den del af sundhedscentret der opføres nu, er kun første etape af sundhedscentret, som er på 3.500 kvadratmeter. I første omgang flytter tre sundhedsafdelinger ind: Træning og Rehabilitering, Sundhedsplejen samt Sundhedsfremme og Forebyggelse. Derudover bliver der også lokaler til patientforeningerne.

Sundhed er prioriteret højt

Kolding Kommune prioriterer sundhed højt og vi vil gå foran og bygge nye veje. Det er et visionært projekt der skal sikre en indgang til Sundhedsområdet. Det nuværende gode samarbejde både med sygehuset og med patientforeningerne vil blive udbygget, så borgerne har mulighed for at opnå sundhed lokalt og oplever sammenhæng, siger siger formand for Forebyggelses og Sundhedsudvalget, Mette Balsby og fortsætter:

- I fællesskab arbejdes der på at der etableres en multisti rundt om sundhedscenter og sygehus. Stien skal både kunne gavne borgere og patienter og gøre området mere attraktivt, det er blot et lille eksempel på et af de samarbejder, som beliggenheden bidrager til.

Første del af Sundhedscenter Kolding forventes at stå færdigt allerede i januar 2015.

Se billederne nedenunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip