Se billederne fra dagens etape: Fuglsang tabte tid på dramatisk etape

Danske Lars Bak havde en drøm om at slå til på tirsdagens 16. Tour-etape til Gap. Men da det afgørende udbrud på 26 mand blev skabt efter omkring 35 af etapens 168 kilometer, var den danske Lotto-rytter imidlertid ingen steder at se.

Det var til gengæld hans holdkammerat, australieren Adam Hansen, og sammen med klassiske etapelykkeriddere som Thomas Voeckler (Europcar), Movistars Rui Costa og ikke mindst verdensmester Philippe Gilbert (BMC) fik det 26 mand store udbrud opbygget et forspring på over 10 minutter til hovedfeltet.

Her sad Team Sky forrest og så ud til at have det fint med, at de 26 mand med repræsentanter for alle hold på nær fire overtog kampen om dagens etape. Bedst placerede i klassementet blandt udbryderne var således Rui Costa, der inden tirsdagens etape var 33,42 minutter efter førende Chris Froome, så ingen af de 26 udgjorde nogen trussel for den gule trøje.

Etapens afgørelse faldt som ventet på opkørslen til Col de Manse, der er en kategori 2-stigning over ca. 10 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,2 pct. Kadri og Marino var de første til at angribe lidt før stigningen, men da rytterne ramte stigningen, blev alt sprængt til atomer i udbrydergruppen.

Det blev Movistars Rui Costa, der havde heldet og benene til at lave det ryk, der sendte ham alene af sted mod etapesejren efter flot kørsel af portugiseren.

Dagens største drama kom, da hovedfeltet ramte Col de Manse over ti minutter senere. Joaquin Rodriguez fra Katusha angreb den gule trøje, og også Alberto Contador og Roman Kreuziger fra Team Saxo-Tinkoff prøvede Froome og hans team af.

Det lykkedes ikke at ryste den gule førertrøje, men angrebene kostede dyrt for Astanas danske kaptajn, Jakob Fuglsang, der tabte et minut til flere konkurrenter i top 10-kampen og dumper ned som nummer otte i klassementet.

På den sidste nedkørsel til Gap så man både Chris Froome og Alberto Contador komme i vanskeligheder i de svære hårnålesving - endda samtidig - men begge kom hurtigt på cyklen igen og tabte ikke tid til deres konkurrenter.

Derfor fører Team Skys Chris Froome stadig foran Belkins Bauke Mollema med 4,14 minutter og Team Saxo-Tinkoffs Alberto Contador, der stadig er 4,25 minutter efter Froome.

Altså ingen forskydninger i top 3, men det kommer der helt sikkert onsdag, hvor det gælder den skrappe bjergenkeltstart over 32 kilometer inden torsdagens bjergetape med to opkørsler på legendariske Alpe d'Huez. Der er stadig masser af cykelløb at se frem til i årets Tour.

 

 

 

Se billederne fra dagens etape her:

 

Dagens Gossip