Se billederne: Gnuer vender tilbage til Kenya

En uventet gnuvandring fra Serengeti National park til Masai Mara i det sydlige Kenya giver - i skrivende stund - turister og folk, der bor i Kenya, muligheden for at opleve synet af tusindevis af dyr i deres søgen mod nye, friske græsgange.

Muriithi Ndegwa, administrerende direktør for Kenyas Turistråd, værdsætter dette uventede besøg:

- At vandringen nu finder sted igen er en tidlig og uventet julegave til alle interesserede, der gik glip af denne spektakulære dyreoplevelse i den traditionelle sæson. Vi anbefaler, at alle lokale og internationale turister er på plads og ikke går glip af denne unikke mulighed for at få en flot naturoplevelse med hjem i bagagen.

For kun en uge siden blev Kenya nomineret som verdens førende safaridestination i finalen ved World Travel Awards i Qatar. At gnuerne nu vender tilbage, giver således de tusindvis af rejsefolk, som stemte på Kenya, ret: Kenya er hjemstedet for autentisk safari.

Safarisæson i Kenya

En af de bedste perioder for safariture i Kenya er netop under den årlige vandring fra juli til starten af oktober. Her på Masai Maras sletter kan man opleve millioner af gnuer og zebraer tæt forfulgt af sultne rovdyr.

Også under den såkaldte tørketid fra januar til marts kan man se savannens vilde dyr i landets mange nationalparker. Den største chance for at se "The Big Five" har man, hvis man tager sig tid til at besøge forskellige parker under samme rejse.

Dagens Gossip