Se billederne: Greenpeace og isbjørne i aktion mod Shell i Aarhus

[imagebrowser id=103]

Greenpeace slog i dag til mod Shells tankstation på Skanderborgvej i Aarhus, hvor aktivister fra morgenstunden kravlede op på taget.

Her blev det velkendte muslinge-logo udskiftet med et banner med ordene ”Get the (S)hell out of the Arctic”.

Det var 15 aktivister der deltog i aktionen, der var en del af den verdensomspændende Greenpeace-kampagne Save the Arctic.

Med kampagnen vil Greenpeace beskytte Arktis mod olieboringer, der kan have katastrofale følger for det følsomme miljø, mener Greenpeace.

- Klimaforandringer og olieselskabers tanketomme beslutning om at lede efter olie i det kolde nord sætter den arktiske natur og de unikke dyr under et meget hårdt pres. Olieselskaberne står som grådige ulve, der venter på byttet – og blandt olieselskaberne er det Shell, der glammer højest”, siger arktisansvarlig i Greenpeace, Jon Burgwald.

Aktionen i Aarhus kommer i forlængelse af weekendens Greenpeace-aktioner mod Shells hovedkontor i Amsterdam, der kickstartede en verdensomspændende kampagne mod Shells omfattende jagt på olie i Arktis.

Rundt om i hele verden vil Greenpeace lave aktioner mod Shell for at gøre offentligheden og politikerne opmærksom på de store miljømæssige konsekvenser, som Greenpeace mener selskabets boringer har.

- Arktis skal beskyttes, og det er lykkedes før. Ved at stå sammen har vi tidligere sikret, at Antarktis i dag beskyttes mod industriel rovdrift. Kun ved at tænke stort og ved at stå sammen, kan vi gøre en forskel. Greenpeace kan ikke gøre det alene, men hvis vi står sammen, så kan politikerne ikke overhøre os, siger Jon Burgwald.

Alle fotos: Greenpeace.

Dagens Gossip