Se billederne: Holger Danske ventede på færgen

Bronzestatuen af Holger Danske drog onsdag ud på en længere rejse fra sit hidtidige hjem ved Hotel Marienlyst i Helsingør til Skjern, hvor han i fremtiden får tilholdssted.

I første omgang gav flytningen af sagnhelten en del panderynker hos flyttemændene. I stedet for at veje de forventede to ton, viste det sig nemlig, at Holger vejede hele 15 ton. Desuden var han en anelse en højere, end man regnede med.

Til sidst lykkedes det dog at få statuen sat på ladet af en lastbil, og i aftes trillede han ud på de danske veje.

Første stop var havnen i Kalundborg, hvor Holger Danske fik sig en velfortjent lur, inden kan klokken 02 kunnes rulles ombord på færgen til Aarhus.

Torsdag morgen nåede Holger frem til sin nye hjemby, hvor han i dagens anledning tog opstilling på torvet, så skjernboerne kunne hilse på nytilflytteren.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Det er dejligt, at det nu endelig er lykkedes at få ham til Skjern. Jeg var lige ved at fælde en tåre, da han nåede frem, sagde erhvervsmand og ejendomsmægler Jørgen Axelsen til TV Midt-Vest

Sammen med en række andre Skjern-borgere købte han sagnhelten for 3,2 millioner kroner på en auktion, og planen er nu at gøre Holger Danske til et turistmål i Vestjylland.

Foreløbig er den tonstunge fyr blevet installeret i et lokalt depot, men han bliver muligvis allerede luften igen i weekenden, hvor Skjern Håndbold spiller hjemme mod Bjerringbro-Silkeborg.

Se billederne af den slumrende Holger Danske på havnen i Kalundborg, inden han for evigt forlod Sjælland. 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip