Se billederne: Hver tiende tager på børnefri ferie

For fem år siden var det kun nogle ganske få danskere, der i Caribien havde stiftet bekendtskab med feriehoteller forbeholdt voksne uden børn. Men i 2007 introducerede Spies det første voksenhotel under navnet Sunprime på Gran Canaria - ironisk nok i et eftertragtet familiehotel i Playa del Inglés.

Siden da har Danmarks største rejsearrangør åbnet i alt 12 voksenhoteller. Ferier uden børn er en af de hastigt voksende trends i den danske rejsebranche. I dag bor hver tiende Spies-gæst (9,5 procent) på et voksenhotel, hvor aldersgrænsen er 16 år.

- Tidligere var rejsemålet det vigtigste, når danskerne skulle vælge ferie. Enten var man til det smukke Mallorca, Grækenland med de blåternede taverneduge, eller man lod sig friste af det prisbillige Tyrkiet. I dag kommer rejsemålet ofte i anden række - nu er det hotellet, der bestemmer ferievalget.

- I denne sommer vil tæt på halvdelen af vores gæster og deres børn holde ferie på et Sunwing Family Resort eller et tilsvarende familiehotel, mens hver 10. af vores gæster altså vælger konceptet voksenhotel, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Det nyeste Sunprime-hotel blev indviet i foråret og ligger direkte på en 1,2 kilometer lang privat strand nær Rhodos by. Hotellet blev bygget i 1958 af skibsreder Onassis’ søsters mand, hvis familie fortsat ejer en af de 174 nyrenoverede bungalows i græsk stil. Cirka 40 procent af Spies' gæster vælger i denne sommer at rejse med mad og drikkevarer inkluderet.

Signe Ejlersen, 21-årig kontorelev, og kæresten Daniel Christensen, 24 år og procesoperatør, er begge fra Kalundborg. De har netop tilbragt en uge på voksenhotellet.

- Inden vi tog af sted, var familie og venner efter os. "I skal nok holde ferie blandt de rige og gamle", lød fordommen. Men virkeligheden er helt anderledes. Her er masser af unge par, som nyder hinanden og den romantiske og afslappede stemning. Og når man går i badetøj, kan man jo ikke se på folk, om de er rige eller ej, siger Signe Ejlersen.

Hendes kæreste er enig:

- Vi har alderen til Sunny Beach, men der tager man ikke hen, når man har kæreste. Op til ferien havde jeg rigtig travlt. Her er fred og ro - her har vi kunnet trække stikket ud og hygge os sammen i en afslappet atmosfære. Vi kan begge godt lide børn, men en uge uden "bomber" i den store pool er ikke at foragte.

Da de to skulle beslutte sig for årets ferie, valgte de ikke rejsemålet men hotellet ud fra fotos og beskrivelsen.

- Og vi er ikke blevet skuffede - voksenhoteller er lige os, siger de to.

Katrine Burmester Thomsen og Tobias Amstrup, begge 22 år og fra Aalborg, er et andet af de mange unge par, der i denne sommer har valgt et hotel for voksne til deres ferie.

- Vores familie og venner var også efter os. "I får da helt sikkert trukket gennemsnitsalderen ned på gæsterne på hotellet". Men sådan har det ikke været - her er mange par på vores egen alder. Det er vores første ferie sammen, og vi valgte et sted, hvor vi kunne havde fokus på hinanden, siger Tobias Amstrup, der til dagligt er revisor.

Katrine Burmester Thomsen læser sociologi.

- Her hersker en loungeagtig og romantisk stemning. Og så har vi det smukkeste hav lige uden for vores dør. Vi har valgt All Inclusive - og kvaliteten af mad og drikke har været i top. Om vi har noget imod børn? Nej, jeg elsker børn. Men det er nu også skønt med freden og roen. Og bliver her for roligt, kan vi jo altid tage ind til Rhodos by.

Marianne Olsen, pensionist fra Frederikssund, er for anden gang på Rhodos. Første gang var for 50 år siden. Hun valgte også voksenhotellet på grund af placeringen direkte på stranden.

- Jeg har taget min søn og mine to børnebørn på 17 og 18 år med. De nyder også roen - og bliver der for stille for dem, er der masser af liv og glade dage uden for hotellet. Vi er alle på All Inclusive. Det er nemt for alle, og kvaliteten er rigtig god. Om jeg har noget imod børn? Jeg kan sige så meget, at det er skønt at kunne ligge ved poolen og hører fuglene synge. Og så bor vi direkte på stranden - det kan man ikke ret mange steder.

Klik på billederne nedenunder og få historierne fra de, der vælger voksenhotel.

Dagens Gossip