Se billederne: Idrætselever sluttede skoleåret af med fiskestangen i hånden

Elever fra 1. og 2. års idrætslinje på handelsgymnasiet IBC Kolding fik sig forleden en alternativ skoledag. De blev nemlig taget med til Hvilested Fiskesø ved Kolding, hvor dagen stod i fiskeriets tegn.

Det skete som led i afslutningen på skoleåret.

Med en flot bagende sol og lunt vejr skulle eleverne dels forsøge at fange ørrederne i søen, men de skulle også samarbejde om at bygge en sæbekassebil. Den skulle de efterfølgende bruge til at køre væddeløb med. Frokosten, grillpølser med tilbehør, skulle de også selv tilberede på grill, som de selv skulle starte op.

Tvunget til at samarbejde

Og så kan man meget relevant spørge, jamen, hvad udbytte giver det eleverne i forhold til deres skolearbejde, at de får lov til at drive en dag væk ved en fiskesø.

Underviser Ib Vestergaard Jensen er ikke i tvivl om, at de får noget ud af en dag, hvor de bliver tvunget til at samarbejde og gøre noget, som de ikke er vant til.

- Mange har aldrig fisket før, det er derfor lidt af en udfordring at få udleveret fiskestang, hjul, line og madding, og så selv skulle få det til at fungere. Desuden lærer de at samarbejde i forhold til som gruppe at skulle bygge en sæbekassebil, som skal kunne vinde et væddeløb. Desuden bliver eleverne rystet sammen på en god måde, lyder det fra Ib Vestergaard Jensen.

Dyste om aftenmåltid

Udover en håndfuld velvoksne haletudser, blev der ikke fanget nogen ørreder den dag ved fiskesøen. Men det blev til en dag med masser af solskin, et godt væddeløb med fine og kreative sæbekassebiler og så velristede grillpølser over små griller blandet med god snak og hygge.

Afslutningen på dagen var en ekstra udfordring af de lidt større. I bedste Masterchef-stil skulle elever i grupper på tid dyste om at lave deres eget aftenmåltid helt fra bunden – fra ide og indkøb til arbejdet ved komfuret. Det kom til at stille store udfordringer for mange af eleverne, som ikke er vant til at lave mad.

Men afslutningsdagen for idrætslinjen blev en succes – endnu engang, og næste år bliver eleverne formentlig atter udfordret, når skoleåret lakker mod enden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip