Se billederne: Jupp, den er god nok Heynckes

Mægtige og uovervindelige Barcelona der til lyden af tiki-taka har underlagt sig Europa i en sejrrig fascination af boldbesiddelse, men sådan endte det for dette hold.

Barcelona slap nådigt og holdt stand i første halvleg på Camp Nou, men et skadesplaget spansk mandskab kunne ikke holde den tyske syndflod tilbage i anden halvleg.

En lang aflevering til Robbens venstre fod, et ryk ind i banen af hollænderen, kort aftræk med retning af det lange hjørne, og stilheden sænkede sig over 90.000 tilskuere på Camp Nou, mens bolden lagde sig rette bag Victor Valdes.

Selvmål

Dertil fulgte et selvmål af Piqué og et mål af Thomas Müller til ydmygende 3-0 og et samlet 7-0-farvel til Champions League for Barcelona.

- Det er en af mine værste aftener som spiller nogensinde. Vi prøvede i første halvleg, men da først Bayern scorer, så mister vi modet. Vi må ruste os til næste sæson og komme tilbage, siger uheldige Piqué, der styrede et indlæg fra Phillipp Lahm i eget net.

Nu venter en ren tysk finale på Wembley. FC Bayern mod Borussia Dortmund.

- Det er tredje gang på fire år, vi er i finalen. Nu er det på tide at vinde den, siger målscorer Arjen Robben.

Forude venter rivalopgøret mod Dortmund.

- Det bliver en af de helt store kampe. Det bliver en kamp, der finder sin afgørelse på detaljerne, spår hollænderen.

Triumf for Heynckes

FC Barcelona måtte undvære Lionel Messi. Argentineren startede opgøret på bænken, og der blev han, efterhånden som tyskerne trak fra.

- Barcelona med og uden Messi er to vidt forskellige ting, men når det er sagt, så havde jeg læst Barcelonas hold og forberedt mine spillere grundigt. Det er altså hårdere, end det ser ud til at overvinde Barcelona så tydeligt, siger FC Bayerns træner Jupp Heynckes.

Trænernomaden var som aktiv spiller en respekteret og nådesløs angriber. Som chefstrateg har det knebet med anerkendelsen, og først med sit 13. trænerjob i en sky af fyresedler ser det ud til, at Heynckes tager skridtet op til selskabet af Tysklands store trænernavne. En mand af værdighed tog det selvfølgelig personligt, da klubben offentliggjorde, at Pep Guardiola tager over til sommer, og at Heynckes ville lade sig pensionere.

Derfor har han gentagende gange betonet sig egen rolle i forvandlingen af Bayerns hold – ikke mindst indkøbet af 300 millioner-manden Javi Martinez.

- Ingen kendte Martinez, før han kom. Beckenbauer troede, det var navnet på et spansk kaffemærke, har Heynckes forklaret.

Nu kan Heynckes se frem til rivalopgøret mod Borussia Dortmund i finalen på Wembley velvidende, at han kan skrive sig ind i historiebøgerne, som ham der genrejste FC Bayern og trak sig tilbage med ’The Treble – det tyske mesterskab, pokalturnering og Champions League-triumf.

Dagens Gossip