Se billederne: Lampards rekordmål redder Chelsea

Med en 2-1 sejr på Villa Park sikrede Chelsea sig tre vitale point, der så godt som sikrede holdet tredjepladsen i Premier League og dermed direkte adgang til CL-gruppespillet.

Det lignede ellers en grim streg i regningen for London-holdet midtvejs i kampen. Bagud 0-1 og en mand i undertal efter, at Ramires fik sit andet gule kort for en stempling i brysthøjde, kunne Chelsea lige pludselig både nå at blive overhalet af både Arsenal og Tottenham i den sidste runde, hvis de to andre London-rivaler ellers formår at vinde deres kampe henholdsvis søndag og tirsdag.

Den 22-årige belgiske angriber Christian Benteke bragte Villa foran efter 14 minutter med en iskold scoring i det korte hjørne forbi Petr Cech. Senere dummede Bentteke sig med en albue, der så ud til at blive plantet meget bevidst i ansigtet på Cesar Azpilicueta, og belgieren så ud til at slippe meget billigt med et gult kort.

Men efter pausen tog Frank Lampard fat. Midtbanespilleren, der fylder 35 til sommer og som står uden kontrakt, viste, hvorfor Chelsea bør skynde sig at lave en ny aftale med veteranen. Fra 15 meter sparkede han sikkert bolden i mål på et oplæg fra Eden Hazard og dermed tangerede han klubrekorden for flest scorede mål nogensinde.

Målet kom to minutter efter, at Benteke korrekt var blevet sendt i bad for at have plantet støvleknopperne i brystet på John Terry, så med 1-1 og 10 mand på banen for begge hold, var det igen helt åbent.

Det lignede længe et uafgjort resultat, som begge hold kunne være tilfredse med, men to minutter før den ordinære spilletid sluttede, skrev Lampard sig ind i historien med sit mål nummer 203 for Chelsea. Et mål, som sikrede sejren og formentlig også tredjepladsen.

Nu har Chelsea 72 point for 37 kampe, mens Arsenal har 67 for en kamp mindre, et point foran Tottenham, der ligeledes har spillet 36 kampe.

Tottenham spiller søndag ude mod Stoke, mens Arsenal hjemme møder Wigan på tirsdag. I sidste runde har Chelsea Everton hjemme, Tottenham tager imod Sunderland, mens Arsenal skal til Newcastle.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip