Se billederne: Legoland har fået pingvin-unge

I morges var der familieforøgelse i Legoland. Blandt 17 Gentoo pingviner kom der i morges en pingvin-unge til verden.

Det er et helt ungt pingvinpar, som har fået deres første unge, og dermed den første pingvinunge nogensinde i Legoland. Kun få timer gammel havde ungen mod på at bevæge sig en smule ud fra trygheden under mors og fars mave, og nysgerrigt betragte de tilstedeværende på den anden side af glasset i pingvinanlægget.

- Ungen er i fin form. Vi er enormt stolte og en smule rørte over, at vi nu kan bryste os af at have pingvinunger. Det bliver rigtig sjovt for både os og gæsterne at følge deres udvikling gennem hele sæsonen, siger biolog i Legoland, Lars Nørholm Jensen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Flere af pingvinparrene i anlægget har lagt æg, og det er blot et spørgsmål om tid, før den lille pingvinunge får legekammerater i samme størrelse.

En tur i pingvinbørnehave

I løbet af de næste måneder vil de små, nye beboere gennemgå en rivende udvikling. De skal spise deres første rigtige fisk, udskifte de bløde, grå dun til en svømmevenlig fjerdragt, og ikke mindst skal de tage deres allerførste dukkert. Man skulle tro, det hele ville foregå side om side med forældrene, men her er pingvinerne en smule anderledes.

De jævnaldrende unger finder sammen i en slags ”pingvinbørnehave”, hvor de i samlet flok vil udforske og afprøve verden.

Det er blot 15 måneder siden de 17, voksne Gentoo pingviner kom flyvende fra Edinburgh Zoo og flyttede i Penguin Bay i Polar Land, som var parkens store nyhed i 2012.

Dagens Gossip