Se billederne: Lettet Wozniacki havde heldet med sig

Det var en glad og lykkelig Caroline Wozniacki, der lod sig hylde af publikum, efter hun i aftes havde spillet sig videre til anden runde ved tennissæsonens sidste Grand Slam-turnering, US Open i New York.

Den 23-årige dansker, der ligger nummer otte på verdensranglisten, måtte nemlig slide langt mere end ventet, før sejren på 6-2, 7-5 mod kineseren Ying-Ying Duan, der blot ligger nummer 133, var sikret.

Ganske vist vandt Caroline Wozniacki første sæt på blot 35 minutter, men i det andet kom hun både bagud 0-3 og 2-5, ligesom hun ved stillingen 4-5 havde en sætbold mod sig.

- Det var en ekstrem svær førsterunde-kamp. Jeg måtte fighte for hvert eneste point og var heldig med, at hun til sidst ikke havde kræfter til at holde det høje niveau, hun i lange perioder ellers havde spillet på, sagde Caroline Wozniacki, der takkede publikum på Arthur Ashe Stadium.

- Uden deres hjælp var det ikke gået så godt for mig. Jeg elsker denne turnering. Den er årets højdepunkt for mig, sagde Caroline Wozniacki og kiggede op i Players Box, hvor hun blev bakket op af blandt andre kæresten Rory McIlroy, broderen Patrick Wozniacki og sin danske rådgiver, Mikkel Nissen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Den tidligere danske landsholdsspiller og nuværende tennistræner, Tine Scheuer-Larsen, så kampen.

- Stor ros til Caroline. Duan var ikke nem at spille mod. Hun slog jo enormt hårdt til boldene. Men Caroline holdt hovedet koldt. Jeg tror, det var rutinen, der blev afgørende for kampens udfald. Caroline har spillet masser af store kampe, mens kineseren aldrig tidligere har deltaget i en Grand Slam-turnering. Det kunne ses til slut, sagde Tine Scheuer-Larsen, der tror på et godt dansk US Open-resultat.

- Caroline har fået en god lodtrækning. Hun virker i øjeblikket mere fit end længe. Så mon ikke der er chancer for, at hun kan spille sig i semifinalen? Det kunne være sjovt med en kamp her mellem Caroline og Victoria Azarenka, sagde Tine Scheuer-Larsen.

Ved redaktionens slutning sent i aftes var Caroline Wozniackis modstander i anden runde endnu ikke fundet.

Læs også: Wozniacki overvandt sej kineser i US Open

Men det står fast, at det bliver enten Chanelle Scheepers eller Chanel Simmonds, der begge kommer fra Sydafrika, og som ligger henholdsvis nummer 85 og 165 på verdensranglisten.

- Jeg tror, Scheepers vinder, vurderer Caroline Wozniackis tidligere træner Morten Christensen og tilføjer:

- Hun er bedre end Simmonds. Men jeg kan ikke forestille mig, at hun vil kunne give Caroline Wozniacki kvalificeret modstand. Hun er bedst i double, server udmærket, men er ikke særlig hurtig på fødderne. Desuden slår hun ikke særlig hårdt til bolden. Den slags spillere plejer Caroline ikke at have problemer mod.

Med mindre vejret driller de næste konkurrencedage i New York ventes kampen spillet torsdag.

Klarer Caroline Wozniacki sig også helskindet gennem denne opgave, stod hun ifølge lodtrækningen til at møde 31.-seedede Klara Zakopalova i tredje runde. Men den kamp bliver under ingen omstændigheder til noget, eftersom tjekken overraskende tabte til Su-Wei Hsieh fra Taiwan.

Dagens Gossip