Se billederne: Obama er landet i Berlin

Besøget skal, ud over samtaler om en transatlantisk handelsaftale og meningsudvekslinger om tragedien i Syrien, officielt markere 50-året for John F. Kennedys berømte »Ich bin ein Berliner«-tale i 1963. Obama skal onsdag tale ved Brandenburger Tor, og der er varierende forventninger til Obamas tale i de tyske medier.

Nogle forventer en tale, der kan stå mål med JFKs historiske ni minutter lange støtteerklæring til det daværende Vestberlin. Andre forventer en noget mere afdæmpet tale, trukket ned af den let afmålte modtagelse, som mange forventer, kansler Angela Merkel vil møde Obama med grundet den verserende overvågningsskandale. Tyskerne er af indlysende historiske årsager yderst mistroiske over for enhver statslig overvågning og kontrol.

Air Force One landede i Berlins Tegel lufthavn cirka 20.20 tirsdag aften og klokken 20.33 trådte hele familien ned på tysk jord, først Barack Obama med den yngste datter, Sasha, 12, i hånden, derned Michelle og ældste datter, Malia, 14.

For Obama-familien venter først en rolig aften på det mondæne Ritz-Carlton-hotel, hvor en hel etage er reserveret af sikkerhedsgrunde. Fra morgenstunden onsdag begynder et daglangt program. For præsidenten med møder med såvel forbundspræsident Joackim Gauck og kansler Angela Merkel, for de tre kvinder med en rundtur til nogle af de mest betydningsfulde mindesmærker i Berlin.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip