Se billederne: Oversvømmelser vil koste Tyskland milliarder

Et af de hårdt ramte områder er delstaten Sachsen, hvor vandstanden flere steder ligger 8,75 meter over det normale niveau, og ifølge bild.de ventes den ikke at falde foreløbig. I byen Tergau, der ligger ved Elben, ventes vandstanden tværtimod at stige i den kommende tid.

Titusinder af frivillige arbejder utrætteligt på at bremse vandmasserne fra Elben, og de har derfor travlt med at sætte sandsække op i et forsøg på at bremse de ødelæggelser, vandet har ført med sig.

Myndighederne i Sachsen frygter vandskader i milliardklassen, og Fritz Jaeckel, der leder delstatens genopbygningsindsats, vurderer ifølge spiegel.de, at ødelæggelserne alene i Sachsen kan løbe op i over 15 milliarder kroner.

Håbet er, at EU vil bidrage til genopbygningen via den såkaldte Solidaritetsfond, der træder til i tilfælde af større naturkatastrofer. Ifølge Fritz Jaeckel håber de berørte delstater Sachsen, Bayern, Thüringen og Brandenburg på en samlet håndsrækning på 3,67 milliarder euro, men det er ikke realistisk, for kassen er tom, lyder det EUs budgetkommissær Janusz Lewandowski.

»Vi har ingen midler, i hvert fald ikke i Solidaritetsfonden,« siger han ifølge spiegel.de.

I sidste uge rejste den tyske kansler Angela Merkel rundt i de berørte områder i Sydtyskland, og her lovede hun at give 100 millioner euro til genopbygningsarbejdet. Men de økonomiske løfter står altså langt fra mål med skadernes omfang.

Tyskland er langt fra det eneste land, der er hårdt plaget af vandmasserne. Det samme er Tjekkiet og Østrig, og i alt er mindst 13 personer omkommet som følge af oversvømmelserne i Centraleuropa.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip