Se billederne: Prins Joachim fik overrakt første eksemplar af ny bog om Tønder

”Kloster, kniplinger og kommandører” er titlen på en ny bog, der skildrer Tønder Kommunes historie. Den dækker perioden fra de første indbyggere i kommunen for 10.000 år siden og frem til 1970.

Prins Joachim hmodtog i går det første eksemplar af Tden nye historiebog i et smukt læderbind. Overrækkelsen fandt sted på Schackenborg Slotskro.

Det var formand for Rømø-Tønder Turistforening, forhenværende borgmester Svend Ole Gammelgård, som overrakte bogen og udtrykte håbet om, at ikke blot prinsen, men også rigtig mange andre indbyggere og gæster i Tønder Kommune vil tage bogen til sig og glæde sig over at stifte bekendtskab med kommunens spændende og til tider dramatiske historie.

33 kapitler med lokalhistorie

I 33 små kapitler slår den nye bog ned på udvalgte historiske begivenheder i den nuværende Tønder Kommune.

Det første kapitel handler om kommunens første indbyggere omkring 7.500 før kristus, og derefter bevæger den sig blandt andet forbi klostret i Løgumkloster, Møgeltønder og Schackenborg Slot, kalkmalerierne i Brøns Kirke, de store stormfloder, hvalfangerne på Rømø, de tønderske kniplinger og perioden under preussisk styre frem til 2. verdenskrig og slutter med et kapitel om Tønder anno 1970.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Bogen er udgivet af Rømø-Tønder Turistforening med støtte fra Tønder Kommune.

Se alle billederne nedenunder.....

Dagens Gossip