Se billederne: Publikum og Boxen løftede taget - og landsholdet

Selvfølgelig var de klar over, at der ville blive tryk på, når det nu er et EM på hjemmebane.

Men efter 29-21-sejren over Makedonien er de fleste af spillerne på håndboldlandsholdet alligevel imponeret over, hvor larmende opbakningen fra lægterne havde været.

- Det er den største kontrast, jeg har oplevet. Vi varmede op for fire ledere i en anden hal og blev kørt i blev kørt i bus til omklædningsrummet.

- Så væltede vi ind til 14.000 tilskuere og nationalsangen. Det var helt vanvittigt, siger Henrik Møllgaard.

Han var sammen med flere holdkammerater inde at smugkigge, da Tjekkiet og Østrig et par timer forinden åbnede EM-gruppe A.

- Da var der allerede knald på, men det eksploderede jo fuldstændigt, da vi løb på banen.

- Der er meget at se frem til de næste 14 dage, det er jeg sikker på. Der var meget hjælp fra tilskuerne, og jeg håber også, at de nød det, siger han.

Også Mads Mensah Larsen kæmpede med at bevare fatningen efter velkomsten ved indløbet.

- Det er det bedste, jeg nogensinde har prøvet. Jeg tror aldrig, at jeg har prøvet at have kuldegysninger, fra jeg gik ind i hallen og til kampen begyndte.

- Det var helt unikt fra start til slut. Jeg havde glædet mig meget, men jeg havde ikke overvejet, at det kunne blive så godt, siger han.

Mikkel Hansen nød specielt, da der blev sunget "Der er et yndigt land" helt uden musikalsk hjælp. Kun tilskuerne og de 16 spillere stod for nationalmelodien.

- Det var en speciel følelse at synge nationalsang med 14.000 mennesker.

- Og under kampen fik hallen lagt et rigtigt godt pres på makedonerne og hjalp os fremad, så det var vel, hvad vi havde håbet på, siger Mikkel Hansen.

/ritzau/

Dagens Gossip