Se billederne: Rejsegilde på Borgen i Sønderborg i dag

Det er et omfattende byggeprojekt, der nu er så langt, at man i dag kunne afholde rejsegilde.

Sønderborgs nye shoppingcenter Borgen fejrede nemlig i dag rejsegilde i den bygning, som om mindre end ét år, skal stå klar med 60 spritnye butikker og et stort Kvickly varehus.

Da der i dag blev holdt rejsegilde i Borgen Sønderborg City Center var det traditionen tro frem for alt håndværkernes fest med tilhørende krans, pølser og håndbajere. Den tradition blev naturligvis holdt i hævd, men med et stærkt lokalt islæt i form af ringridderpølser og ringridder flag.

I dagens anledning havde bygherre A. Enggaard inviteret politikere, butiksindehavere, medlemmer af Sønderborg Handel og pressen til i fællesskab at fejre dagen.

Borgmester Aase Nyegaard ønskede tillykke med rejsegildet og roste de fremsynede mennesker og virksomheder for at have taget initiativet til byggeriet, som er det hidtil største i Sønderborg by.

- Sønderborg Byråd er sig bevidst, at vi med dette byggeri er forpligtet i forhold til infrastruktur og til at investere i en smukkere og mere funktionel midtby. Vi har afsat 75 mio. kr. til at gøre gågaden og midtbyen mere attraktiv og være med til at tiltrække publikum - ikke kun til Borgen - men til hele midtbyens handelsliv, lød det fra borgmesteren til glæde for de lokale butiksindehavere og andre med interesser i bymidten.

På byggepladsen som dannede rammerne for rejsegildet, der fandt sted i H&Ms kommende lokaler, skrider byggeriet planmæssigt frem.

Lige nu er der ca. 100 håndværkere, som har deres daglige gang på pladsen. Og eftersom byggeriet, der takket være et godt forarbejde og nøje planlægning, har været forskånet for forsinkelser, betyder det at antallet af håndværkere set over hele byggeperioden vil ligge relativt stabilt.

I alt har omkring 220 håndværkere arbejdet på byggepladsen indtil nu.

Borgen skal stå klar den 1. oktober 2013.

Dagens Gossip