Se billederne: Ronaldo og United delte

Manchester United sikrede sig et solidt udgangspunkt i 1/8-finalen af Champions League ved at spille 1-1 på udebane mod Real Madrid.

Stormødet var på forhånd udpeget til denne uges største kamp, og opgøret var også underholdende og velspillet, selv om det endte med et uafgjort resultat.

Danny Welbeck bragte United foran 1-0 efter 20 minutter. Den engelske landsholdsangriber nåede højest på et hjørnespark og headede en overraskende føring i mål.

Real Madrid havde indtil da styret det meste af spillet, og det var derfor fortjent, at Cristiano Ronaldo efter en halv time udlignede på et fornemt hovedstød.

I den situation var United-backen Patrice Evra alt for passiv, da Ronaldo steg til vejrs og uhindret satte 1-1-målet ind.

Ronaldo begrænsede sin jubel til to hænder i vejret i respekt for sin karriere i United, hvorfra han i sin tid skiftede til Real Madrid.

United havde sat en vaskeægte skraldemand ind på den centrale midtbane i skikkelse af Phil Jones, og han var med sin stærke fysik god til at genere Real-stjernerne Mesut Özil, Karim Benzema og Ronaldo.

Real Madrid jagtede kampens tredje mål mest, og Angel Di Maria var tæt på med et forrygende langskud kort inde i anden halvleg.

Efter en times spil var det den portugisiske back Fabio Coentraos tur til at komme tæt på en scoring, men United-keeper David De Gea stod i vejen med en akrobatisk fodparade i lufthøjde.

Den danske landsholdskeeper Anders Lindegaard var tilbage på bænken for United, men han fik som ventet ingen spilletid i storkampen.

United-angriberen Robin van Persie var tæt på i to omgange at skabe overraskelsen i Madrid. Først ramte hollænderen overliggeren, og kort efter et fik han ikke ordentligt ram på et forsøg, der var på vej i mål.

Men Madrid-spilleren Xabi Alonso reddede forsøget på målstregen, og van Persie havde endnu et nærgående forsøg i overtiden, men det blev ved 1-1.

Der er returopgør på Uniteds hjemmebane Old Trafford 5. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip