Se billederne: Sommerhusgæster bruger flere penge i Sydvestjylland

To ud af tre kommercielle overnatninger i Sydvestjylland foregår i et feriehus. Det viser analysen ”Turismens økonomiske betydning i Sydvestjylland”, som Visit Danmark afsluttede i 2013.

I 2012 var der i alt 6.154.775 kommercielle overnatninger i Esbjerg, Fanø, Tønder og Varde kommuner, der til sammen udgør Destination Sydvestjylland.

Mere end 4 millioner af overnatningerne foregik i et lejet feriehus, hvilket er langt flere end den næstmest populære overnatningsform; Camping, der stod for knap 1,3 millioner overnatninger.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

De mange sommerhusgæster er dog ikke kun til gavn for sommerhusejerne. Faktisk kommer de hele det sydvestjyske område til gode – det er nemlig den type gæster, der forbruger klart mest under ferien.

Pengene bruges mad og drikke

Ifølge analysen fra Visit Denmark spenderede feriehusgæsterne for mere end 2 milliarder i 2011, som er de seneste forbrugstal. Det er næsten halvdelen af årets samlede turismeforbrug i Sydvestjylland på 4.375.000.000 kroner.

- Sommerhusgæsterne er flittige forbrugere, når de er på ferie i Sydvestjylland. Det er typisk børnefamilier eller modne par, som rejser uden børn, og de vil gerne bruge nogle penge på at hygge sig og nyde ferien. Derfor bliver der især brugt penge på mad og drikke. Sammen med de penge, der bruges på udflugter, entreer, tøj, souvenirs og så videre bliver det til et stort beløb, som tilfalder området. Det giver vækst og flere job, og det er vi selvfølgelig meget glade for, siger turistchef i Rømø-Tønder turistforening Bodil Glistrup Thomsen.

Ifølge analysen forbruger turisterne flest penge i Varde Kommune og Tønder Kommune med henholdsvis 44 og 28 procent af det samlede forbrug.

Dagens Gossip