Se billederne: Spanien i finalen efter vildt straffesparksdrama

Stolpeskud, fæle afbrændere, store målmandspræstationer og en vanvittig straffesparkskonkurrence.

Torsdag aftens semifinale i Confederations Cup - populært kaldet mini-VM - bød på et intenst drama mellem de europæiske giganter Spanien og Italien. Først efter 120 minutters spil og en efterfølgende straffesparkskonkurrence stod det klart, at det bliver Spanien, der på søndag skal spille finale. Italiens Leonardo Bonucci blev skurken, mens Jesus Navas blev den spanske helt.

I den forlængede spilletid var der ellers ikke meget, der tydede på, at kampen skulle blive afgjort på spillets mest ubarmhjertige måde. Spanierne trykkede voldsomt på, mens de trætte italienere kæmpede en desperat kamp for at holde nullet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - ALTID GRATIS NYHEDER

Sådan var det langt fra i den ordinære spilletid. I den tætte dyst havde italienerne allerede før pausen flere gode chancer for at bringe sig i front. Højrekanten Christian Maggio headede fra kanten af det lille felt direkte på kroppen af den spanske keeper Iker Casillas, og blot minuttet efter var det Romas Daniele de Rossi, som burde have sendt støvlelandet på vinderkurs.

Spanien ville dog også lege med, og både Fernando Torres, indskiftede Jesus Navas og Barcelonas Pedro kunne have sendt de sejrsvante europa- og verdensmestre mod endnu en triumf.

Men nøjagtig som Casillas havde Gianluigi Buffon en god dag mellem stængerne.

Den italienske keeper var dog prisgivet, da FC Barcelonas forsvarsspiller Gerard Piqué fem minutter før tid blev spillet fri tæt under mål. Heldigvis for italienerne fik Piqué alt for meget luft under bolden, der susede langt over mål til stor fortrydelse for hans kendte kæreste Shakira, der fulgte med på lægterne.

Derfor endte den ordinære spilletid uden mål, og dermed måtte Spanien sande, at de for første gang i 16 kampe ikke kunne finde vej til nettet.

I den forlængede spilletid var det kun centimeter, der snød Italien for føringen, da Juventus' Giaccherini sparkede på stolpen. Resten af de to gange 15 minutter var det Spanien, der dominerede. Den elegante italienske arkitekt, Andrea Pirlo, virkede træt, hvilket sænkede det italienske spil.

Fem minutter før straffesparkskonkurrencen affyrede Xavi fra distancen et forsøg, der via Buffon prellede af på opstanderen. Og trods et gevaldig pres fra Spanien endte det altså med en dramatisk straffesparkskonkurrence.

Her var de første tolv skytter imponerende sikre fra pletten, hvorfor begge hold måtte finde yderligere skytter frem. Her endte Juventus' Leonardo Bonucci i sidste ende med at blive skurk. Efter hans mislykkede forsøg, sparkede Jesus Navas Spanien i finalen.

Her møder de Brasilien, som onsdag aften besejrede Uruguay 2-1. Kampen spilles på søndag.

Dagens Gossip